Kasvisburgeri pikkelöidyillä juureksilla ja chilimajoneesilla

55 minuuttia
560 kcal

Maku on taattu, kun juureksia on sekä pihvissä että burgerin täytteenä.

Kasvisburgeri pikkelöidyillä juureksilla ja chilimajoneesilla

JUUREKSET ovat sekä maukkaita että täyttäviä, joten ne sopivat erityisen hyvin kasvisresepteihin, kuten näihin herkullisiin kasvishampurilaisiin.

© Skovdal Nordic

Kasvisburgeri pikkelöidyillä juureksilla ja chilimajoneesilla

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kasvishampurilaista

  • 125 g juuriselleriä
  • 125 g porkkanaa
  • 125 g kypsennettyjä kikherneitä
  • ½ muna
  • ½ valkosipulinkynsi
  • ½ tl paprikaa
  • 25 g kaurahiutaleita
  • 25 g vehnäjauhoja
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • ½ rkl oliiviöljyä

Pikkelöidyt juurekset

  • 1 porkkanaa
  • ¾ palsternakkaa
  • ½ dl omenaviinietikkaa
  • ¼ vettä
  • ⅓ dl sokeria
  • ¼ tl korianterin siemeniä
  • ½ pieni kuivattu chilipalko

Lisäksi:

  • 2 täysjyvähampurilaissämpylää
  • 2 rkl chilimajoneesia tai aiolia
  • rapeaa salaattia

Valmistus

  • Kuori ja kuutioi selleri ja porkkanat. Hienonna ne ja kikherneet tehosekoittimella. Lisää munat, valkosipulimurska, paprika, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot ja sekoita.
  • Anna levätä 10–15 minuttia, mausta suolalla ja pippurilla.
  • Muotoile massasta 4 isoa, litteää pihviä. Paista pannulla oliiviöljyssä noin 5 minuuttia molemmilta puolilta.
  • Kuori ja suikaloi porkkanat ja palsternakat pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi kulhoon.
  • Hienonna chili. Keitä etikkaa, vettä, sokeria ja mausteita niin kauan että sokeri sulaa. Kaada juuresten päälle ja marinoi vähintään 15 minuuttia.
  • Halkaise lämmitetyt sämpylät, voitele leikkauspinnat majoneesilla ja täytä salaatilla, juurespihvillä ja pikkelsillä.

VINKKI Juuresmassan voi muotoilla halutessaan pyöryköiksi. Pihvit ja pyörykät maistuvat kylminäkin.