Karhunvatukkavasikkaa

30 minuuttia
538 kcal

Päivällinen

Karhunvatukkavasikkaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 300 g mukulaselleriä
  • 400 g vasikanlihaa suurina paloina
  • 150 g sieniä
  • 1 omena
  • 100 g karhunvatukoita

Perusvarastosta

  • oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 dl lihalientä
  • 4 tuoretta rosmariininoksaa

Valmistus

Valmista lisukkeeksi selleripuree: Paloittele selleri, keitä pehmeäksi ja muhenna. Mausta sose muutamalla öljytipalla, suolalla ja pippurilla.

Ruskista liha kevyesti vähässä öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pannuun sienet, anna ruskistua.

Lisää omena, rosmariini ja lihaliemi, ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää marjat ja kuumenna vielä 1 minuutti. Tarjoa lisukkeena sellerisosetta.

Terveysbonus

Ateria sisältää runsaasti ruuansulatusta tehostavaa kuitua, E-vitamiinia ja B-ryhmän vitamiineihin kuuluvaa, aineenvaihdunnalle tärkeää niasiinia.