Lautasella kalaa ja lisukkeita
© Mikkel Adsbøl

Kampelafileetä, paistettuja vihanneksia ja perunoita

Tutkimusten mukaan monien elämäntapasairauksien torjunnassa suolistolla on olennainen merkitys. Tue hyvien bakteerien toimintaa syömällä esimerkiksi kalaa ja kasviksia.

maanantai 19. syyskuuta 2016 teksti Majbritt Louring

Kampelafileetä, paistettuja vihanneksia ja perunoita

2 annosta
200 g perunoita
2 rkl öljyä
ripaus suolaa
30 g parmesaania
kourallinen tuoretta tilliä tai persiljaa
30 g kurpitsansiemeniä
1 limetin mehu
4 pientä kampelafileetä
mustapippuria myllystä


Lisäksi
150 g tuoretta vihreää parsaa
150 g vihreitä papuja
1 punainen paprika
2 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä


Koristeeksi
hiukan tuoretta lehtipersiljaa
muutama sitruunanviipale
sormisuolaa

Valmistus

  • Lämmitä kiertoilmauuni 160-asteiseksi.
  • Kuori perunat ja pane ne uuninkestävään vuokaan. Kääntele niitä öljyssä ja ripottele päälle hiukan suolaa.
  • Paista perunoita uunissa noin 40 minuuttia niiden koosta riippuen.
  • Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Hienonna tilli. Sekoita parmesaani, tilli ja kurpitsansiemenet.
  • Puserra päälle limetin mehu ja sekoita. Jaa seos kalafileille.
  • Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Pane kalat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja uuniin, kun perunoiden paisto­aikaa on noin 15 minuuttia jäljellä.
  • Paloittele parsannuput ja vihreät pavut. 
  • Suikaloi paprika. 
  • Paista vihanneksia pannulla öljyssä keskilämmöllä noin 8-10 minuuttia.
  • Asettele lautaselle kaksi kalafileetä, perunoita ja paistettuja vihanneksia. 
  • Viimeistele persiljalla, sitruunaviipaleella ja sormisuolalla.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 630 kcal
Proteiinia: 40,5 g
Rasvaa: 37,8 g
Hiilihydraattia: 36,7 g
Kuitua: 7,4 g


Terveellistä ja hyvää
Vihannesten runsas kuitu lisää suolen sisältöä ja estää haitallisten aineiden pääsyn vereen.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee