Kampelafileetä, paistettuja vihanneksia ja perunoita

1 tunti
630 kcal

Tutkimusten mukaan monien elämäntapasairauksien torjunnassa suolistolla on olennainen merkitys. Tue hyvien bakteerien toimintaa syömällä esimerkiksi kalaa ja kasviksia.

Lautasella kalaa ja lisukkeita

Kampelafileetä, paistettuja vihanneksia ja perunoita

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g perunoita
  • 2 rkl öljyäripaus
  • suolaa
  • 30 g parmesaaniakourallinen
  • tuoretta tilliä tai persiljaa
  • 30 g kurpitsansiemeniä
  • 1 limetin mehu
  • 4 pientä kampelafileetä
  • mustapippuria myllystä

Lisäksi

  • 150 g tuoretta vihreää parsaa
  • 150 g vihreitä papuja
  • 1 punainen paprika
  • 2 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä

Koristeeksi

  • hiukan tuoretta lehtipersiljaa
  • muutama sitruunanviipalesormi
  • suolaa

Valmistus

  • Lämmitä kiertoilmauuni 160-asteiseksi.
  • Kuori perunat ja pane ne uuninkestävään vuokaan. Kääntele niitä öljyssä ja ripottele päälle hiukan suolaa.
  • Paista perunoita uunissa noin 40 minuuttia niiden koosta riippuen.
  • Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Hienonna tilli. Sekoita parmesaani, tilli ja kurpitsansiemenet.
  • Puserra päälle limetin mehu ja sekoita. Jaa seos kalafileille.
  • Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Pane kalat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja uuniin, kun perunoiden paisto­aikaa on noin 15 minuuttia jäljellä.
  • Paloittele parsannuput ja vihreät pavut.
  • Suikaloi paprika.
  • Paista vihanneksia pannulla öljyssä keskilämmöllä noin 8-10 minuuttia.
  • Asettele lautaselle kaksi kalafileetä, perunoita ja paistettuja vihanneksia.
  • Viimeistele persiljalla, sitruunaviipaleella ja sormisuolalla.

LUE MYÖS: Täydellinen uunilohi – paisto-opas ja 15 herkullista uunilohireseptiä