Itämaiset broilerivartaat ja dippikasviksia

30 minuuttia
342 kcal

Herkullisia grillivartaita kanasta vihannestikkujen ja itämaisen dippikastikkeen kanssa – päivällinen on katettu!

Grillivarras ja vihanneksia lautasella

Itämaiset broilerivartaat ja dippikasviksia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 puista varrastikkua

Misodippi

  • 4 rkl miso-soijatahnaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisietikkaa
  • 1 rkl tahinitahnaa
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 1 rkl limettimehua
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl akaasiahunajaa

Marinoitu broileri

  • 2 dl teriyakikastiketta
  • 4 rkl riisietikkaa
  • 4 tl seesamiöljyä
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 2 rkl akaasiahunajaa
  • 300 g broilerin rintafileitä

Kasvikset

  • 150 g varsiselleriä
  • 150 g porkkanaa
  • 150 g kurkkua
  • 150 g retikkaa
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Valmistus

  • Liota varrastikkuja vedessä 10 minuuttia.

  • Sekoita misodipin ainekset. Notkista tarvittaessa tilkalla vettä. Pane jääkaappiin odottamaan.

  • Tee marinadi teriyakikastikkeesta, riisietikasta, seesamiöljystä, inkivääristä ja hunajasta.

  • Leikkaa broileri suupaloiksi ja kääntele palat marinadissa.

  • Kuumenna uuni 180 asteeseen. Työnnä palat tikkuihin ja kypsennä 6 minuuttia, käännä ja kypsennä vielä toiset 6 minuuttia.

  • Keitä marinadia kokoon ja voitele sillä kypsät broilerivartaat.

  • Leikkaa varsiselleri ja porkkanat tangoiksi ja tee kurkusta ja retikasta spiraaleja tai ohuita viipaleita. Jaa kasvikset lautasille, nosta broilerivartaat päälle ja koristele seesaminsiemenillä.

VINKKI: marinointi antaa makua!

Broilerista tulee mureampaa ja maukkaampaa, jos se saa marinoitua 2–8 tuntia ennen kypsentämistä.