Broileri-spelttisalaatti

30 minuuttia
604 kcal

Terveellinen, maukas ja täyttävä salaattiateria valmistuu puolessa tunnissa ja sopii erinomaisesti niihin päiviin, kun kokkailuun ei ole juuri aikaa – tai aikansa käyttää mieluummin muualla kuin lieden ääressä.

Broileri-spelttisalaatti

BROILERISALAATTI sopii myös täytteeksi wrapeihin.

© wichmann+bendtsen

Broileri-spelttisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Marinoitu punasipuli

  • 2 punasipulia
  • 1 dl vaaleaa etikkaa
  • ½ dl vettä
  • ½ dl sokeria

Salaatti

  • 100 g spelttirouhetta
  • merisuolaa
  • 250 g broileria
  • öljyä
  • mustapippuria myllystä
  • 100 g vihreitä papuja
  • 1 sydänsalaatti
  • 150 g kukkakaalia
  • 80 g fetaa

Kastike

  • 1 tl dijoninsinappia
  • 1 tl hunajaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Viipaloi sipuli lasitölkkiin.
  • Kiehauta etikka, vesi ja sokeri. Kaada liemi sipulien päälle ja sulje kansi.
  • Keitä spelttiä 20 minuuttia miedossa suolavedessä, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
  • Paista broileria öljyssä 5 minuuttia molemmin puolin. Anna jäähtyä ja viipaloi.
  • Kaada kiehuva vesi papujen päälle minuutiksi.
  • Pilko salaatti ja irrota kukkakaalin nuput. Kääntele joukkoon speltti ja pavut ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä vadille, lisää sipulihilloketta ja murusteltu feta.
  • Sekoita kastike ja pirskota salaattiin.
  • Nosta päälle broileriviipaleet.

VINKKI! Tee iso annos marinoitua punasipulia jääkaappiin. Se säilyy viikon verran.