Keitettyjä munia marmoripöydällä
© wichmann+bendtsen

Paholaisen munat sinappi- ja chilitäytteellä

Kananmunat ovat oiva osa terveellistä lounasta. Tässä kaksi täytettyjen munien reseptiä, joilla saat vaihtelua lounaspöytään.

keskiviikko 5. huhtikuuta 2017 teksti Anne Larsen & Elisabeth Bøjlund

Paholaisen munat sinappi- ja chilitäytteellä

4 annosta

4 kananmunaa
4 rkl majoneesia
4 rkl skyriä
dijoninsinappia
merisuolaa
tabaskoa
1 luomusitruuna
ripaus tuoretta rakuunaa
1 luomulimetti
kuivattuja chilihiutaleita
hiukan purjosipulia

Valmistus

  • Keitä munia 10 minuuttia. 
  • Halkaise kovaksi keitetyt munat kahtia ja poista keltuaiset. 
  • Sekoita keltuaiset majoneesin ja skyrin kanssa ja jaa seos kahteen annokseen.
  • Mausta toinen annos dijonin­sinapilla ja suolalla ja toinen annos tabaskolla ja suolalla.
  • Kaada seokset pursotuspusseihin ja täytä munanvalkuaiset.
  • Ripottele sinappitäytteisten munien päälle sitruunankuoriraastetta ja rakuunaa.
  • Ripottele tabaskotäytteisten munien päälle limetinkuoriraastetta, chilihiutaleita ja silputtua purjosipulia.

MUNAFAKTAA: Montako kananmunaan viikossa saa syödä? Me kerromme! 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 259 kcal
Proteiinia 10,5 g
Rasvaa 23,5 g
Hiilihydraattia 2,9 g
Kuitua 0,7 g

Purppuranpunaiset pääsiäismunat
© wichmann+bendtsen Purppuranpunaiset pääsiäismunat

Kovaksi keitetyt, kuoritut munat saavat purppuran sävyn, kun liotat niitä etikkapunajuurten liemessä jääkaapissa yön yli. Purppuraiset munat sopivat mainiosti myös täytettäviksi.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin aikaan treenaat mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee