Keitettyjä munia marmoripöydällä
© wichmann+bendtsen

Paholaisen munat sinappi- ja chilitäytteellä

Kananmunat ovat oiva osa terveellistä lounasta. Tässä kaksi täytettyjen munien reseptiä, joilla saat vaihtelua lounaspöytään.

keskiviikko 5. huhtikuuta 2017 teksti E. Bøjlund ja A. Larsen

Paholaisen munat sinappi- ja chilitäytteellä

4 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 10 minuuttia

Aika yhteensä: 20 minuuttia

AINEKSET

4 kananmunaa

4 rkl majoneesia

4 rkl skyriä

dijoninsinappia

merisuolaa

tabaskoa

1 luomusitruuna

ripaus tuoretta rakuunaa

1 luomulimetti

kuivattuja chilihiutaleita

hiukan purjosipulia

Valmistus

  • Keitä munia 10 minuuttia.
  • Halkaise kovaksi keitetyt munat kahtia ja poista keltuaiset.
  • Sekoita keltuaiset majoneesin ja skyrin kanssa ja jaa seos kahteen annokseen.
  • Mausta toinen annos dijonin­sinapilla ja suolalla ja toinen annos tabaskolla ja suolalla.
  • Kaada seokset pursotuspusseihin ja täytä munanvalkuaiset.
  • Ripottele sinappitäytteisten munien päälle sitruunankuoriraastetta ja rakuunaa.
  • Ripottele tabaskotäytteisten munien päälle limetinkuoriraastetta, chilihiutaleita ja silputtua purjosipulia.

MUNAFAKTAA: Montako kananmunaan viikossa saa syödä? Me kerromme!

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 259 kcal

Proteiinia: 10,5 g

Rasvaa: 23,5 g

Hiilihydraattia: 2,9 g

Kuitua: 0,7 g

Purppuranpunaiset pääsiäismunat
Purppuranpunaiset pääsiäismunat

Kovaksi keitetyt, kuoritut munat saavat purppuran sävyn, kun liotat niitä etikkapunajuurten liemessä jääkaapissa yön yli. Purppuraiset munat sopivat mainiosti myös täytettäviksi.

© wichmann+bendtsen

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee