Avokado-katkarapusalaatti

15 minuuttia
237 kcal

250 kcal:n avokado-katkarapusalaatti valmistuu puolessa tunnissa.

Kun lisäät salaattiin 75 g keitettyä punaista kvinoaa, saat ateriasta ruokaisamman.

Avokado-katkarapusalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 1 avokadoa
  • ½ vihreää chiliä
  • 250 g kuorittuja katkarapuja
  • 2 pieni kourallinen korianteria
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • ½ punasipulia (noin 2 rkl hienonnettua sipulia)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl akaasiahunajaa (tai agavesiirappia)

Valmistus

  • Leikkaa avokado kuutioiksi ja pane kuutiot kulhoon. Lisää punasipuli, sitruunamehu ja hunaja tai siirappi.

  • Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa chili renkaiksi (poista siemenet) ja sekoita renkaat muiden aineiden joukkoon.

  • Taputtele katkaravuista ylimääräinen neste pois talouspaperilla. Lisää salaattiin.

  • Maista, onko ruuassa sopivasti chilin poltetta ja ovatko happamuus, suolaisuus ja makeus sopivasti tasapainossa. Annostele.

VINKKI! Näin valmistat herkullista guacamolea: Soseuta avokado ja lisää joukkoon limettimehua sekä sitruunaruohoa (poista uloimmat lehdet ja hienonna sisus mahdollisimman hienoksi). Mausta suolalla ja pippurilla. Käytä levitteenä tai dippikastikkeena.