Vaniljakuorrutteinen vadelmainen murupaistos

20 minuuttia
418 kcal

Jälkiruoka

Vaniljakuorrutteinen vadelmainen murupaistos

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 4 dl (400 g) vadelmia
  • 2 rkl paahdettuja vehnähiutaleita
  • 2 rkl spelttihiutaleita
  • 2 rkl murennettua ruisnäkkileipää tai hapankorppuja
  • 2 rkl hasselpähkinärouhetta
  • 1 rkl pähkinäöljyä
  • 2 munaa
  • 2 rkl ruokosokeria
  • ½ vaniljatangon siemenet
  • ½ dl kevyttuorejuustoa

Valmistus

Jaa vadelmat neljään pikkuvuokaan. Voit käyttää myös jäisiä pakastevadelmia, kunhan paistat niitä 2 min kauemmin uunissa.

Sekoita vehnä- ja spelttihiutaleet, murennettu näkkileipä tai hapankorput, pähkinärouhe ja öljy. Jaa seos marjojen päälle.

Vatkaa munat, ruokosokeri ja suurin osa vaniljatangon siemenistä vaahdoksi. Kaada vaahto vuokiin ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 12 min tai kunnes pinta on kullanruskea.

Mausta tuorejuusto lopuilla vaniljansiemenillä ja jaa seos lämpimien jälkiruoka-annosten päälle.

VINKKI:
Voit käyttää hiutaleiden, murennetun leivän ja pähkinärouheen sijaan mysliä tai aamiaismuroja, joissa on vähän sokeria ja rasvaa.

Kaipaatko lisää insipiraatiota terveelliseen herkutteluun? Löydät lisää reseptejä täältä!