Lue myös

Marjakakkuset

Vaniljakuorrutteinen vadelmainen murupaistos

Jälkiruoka

torstai 30. heinäkuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

4 annosta

8 dl (400 g) vadelmia
4 rkl paahdettuja vehnähiutaleita
4 rkl spelttihiutaleita
4 rkl murennettua ruisnäkkileipää tai hapankorppuja
4 rkl hasselpähkinärouhetta
2 rkl pähkinäöljyä
4 munaa
4 rkl ruokosokeria
1 vaniljatangon siemenet
1 dl kevyttuorejuustoa


Valmistus

Jaa vadelmat neljään pikkuvuokaan. Voit käyttää myös jäisiä pakastevadelmia, kunhan paistat niitä 2 min kauemmin uunissa.

Sekoita vehnä- ja spelttihiutaleet, murennettu näkkileipä tai hapankorput, pähkinärouhe ja öljy. Jaa seos marjojen päälle.

Vatkaa munat, ruokosokeri ja suurin osa vaniljatangon siemenistä vaahdoksi. Kaada vaahto vuokiin ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 12 min tai kunnes pinta on kullanruskea.

Mausta tuorejuusto lopuilla vaniljansiemenillä ja jaa seos lämpimien jälkiruoka-annosten päälle.

Vinkki:
Voit käyttää hiutaleiden, murennetun leivän ja pähkinärouheen sijaan mysliä tai aamiaismuroja, joissa on vähän sokeria ja rasvaa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee