Sitruunakuorrutettu sitruuna-unikonsiemenkakku

30 minuuttia
265,2 kcal

Sitruuna-unikonsiemenkakku stevialla makeutetulla kuorrutuksella.

Raikasta hemmottelua.

Sitruuna-unikonsiemenkakku

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ¼ dl oliiviöljyä
  • ¼ tl steviajauhetta*
  • ½ rkl vaaleaa siirappia
  • Ripaus suolaa
  • ½ sitruunan mehu ja kuori
  • ¾ munaa (valkuaiset ja keltuaiset erotellaan)
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • 24 g manteleita
  • 10 g täysjyväriisijauhoa (tai vastaava määrä vehnäjauhoa)
  • 10 g unikonsiemeniä

Sitruskuorrute

  • ½ dl rahkaa
  • ½ rkl mascarpone-tuorejuustoa
  • Ripaus steviajauhetta*
  • ¼ tl vaniljajauhetta**
  • ¼ luomusitruunan raastettu kuori

Koristeluun

  • Viipaloitu luomusitruuna

Valmistus

  • Jauha mantelit tehosekoittimessa tai vastaavassa.
  • Sekoita joukkoon keltuaiset, mausteet, leivinjauhe ja unikonsiemenet.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita ne varovasti taikinaan.
  • Siivilöi jauho joukkoon, sekoita.
  • Levitä taikina pieneen, pyöreään irtopohjavuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 15 - 20 minuuttia.
  • Anna jäähtyä.
  • Sekoita kuorrute. Levitä kakun päälle. Leikkaa kakun päälle koristeeksi henkäyksenohuita sitruunaviipaleita.
  • Huom! 1 ml steviajauhetta vastaa makeudeltaan noin 2,5–3 dl sokeria. Steviasokeri on stevian ja sokerin sekoitus, joka on yhtä makeaa kuin tavallinen sokeri.

** Vaniljajauhetta saa vaniljamyllystä tai voit valmistaa sitä itse jauhamalla kuivatun vaniljatangon hienoksi tehosekoittimella tai maustemyllyllä.

LUE MYÖS: Näin stevia vaikuttaa elimistöön ja hyvinvointiin tai lue lisää terveellisistä leivonnaisista.