Raikasta hemmottelua.

Sitruunakuorrutettu sitruuna-unikonsiemenkakku

Sitruuna-unikonsiemenkakku stevialla makeutetulla kuorrutuksella.

torstai 5. maaliskuuta 2015 teksti M. Kristensen

Sitruuna-unikonsiemenkakku

10 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

1 dl oliiviöljyä

½ tl steviajauhetta*

2 rkl vaaleaa siirappia

Ripaus suolaa

2 sitruunan mehu ja kuori

4 munaa (valkuaiset ja keltuaiset erotellaan)

½ tl vaniljajauhetta

½ tl leivinjauhetta

120 g manteleita

50 g täysjyväriisijauhoa (tai vastaava määrä vehnäjauhoa)

50 g unikonsiemeniä

Sitruskuorrute

2 dl rahkaa

2 rkl mascarpone-tuorejuustoa

Ripaus steviajauhetta*

½ tl vaniljajauhetta**

½ luomusitruunan raastettu kuori

Koristeluun

Viipaloitu luomusitruuna

Valmistus

  • Jauha mantelit tehosekoittimessa tai vastaavassa.
  • Sekoita joukkoon keltuaiset, mausteet, leivinjauhe ja unikonsiemenet.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita ne varovasti taikinaan.
  • Siivilöi jauho joukkoon, sekoita.
  • Levitä taikina pieneen, pyöreään irtopohjavuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 15 - 20 minuuttia.
  • Anna jäähtyä.
  • Sekoita kuorrute. Levitä kakun päälle. Leikkaa kakun päälle koristeeksi henkäyksenohuita sitruunaviipaleita.

* Huom! 1 ml steviajauhetta vastaa makeudeltaan noin 2,5–3 dl sokeria. Steviasokeri on stevian ja sokerin sekoitus, joka on yhtä makeaa kuin tavallinen sokeri.
** Vaniljajauhetta saa vaniljamyllystä tai voit valmistaa sitä itse jauhamalla kuivatun vaniljatangon hienoksi tehosekoittimella tai maustemyllyllä.

LUE MYÖS: Näin stevia vaikuttaa elimistöön ja hyvinvointiin

ravintosisältö/annos

Energiaa: 265,2 kcal

Proteiinia: 9,5 g

Rasvaa: 20,4 g

Hiilihydraattia: 11,6 g

Kuitua: 2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee