Raikasta hemmottelua.

Sitruunakuorrutettu sitruuna-unikonsiemenkakku

Sitruuna-unikonsiemenkakku stevialla makeutetulla kuorrutuksella.

torstai 5. maaliskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Sitruuna-unikonsiemenkakku

10 annosta

1 dl oliiviöljyä
½ tl steviajauhetta*
2 rkl agavesiirappia
Ripaus suolaa
2 sitruunan mehu ja kuori
4 munaa (valkuaiset ja keltuaiset erotellaan)
½ tl vaniljajauhetta
½ tl leivinjauhetta
120 g manteleita
50 g täysjyväriisijauhoa (tai vastaava määrä vehnäjauhoa)
50 g unikonsiemeniä

Sitruskuorrute

2 dl skyriä tai rahkaa
2 rkl mascarpone-tuorejuustoa
Ripaus steviajauhetta*
½ tl vaniljajauhetta**
½ luomusitruunan raastettu kuori

Koristeluun
Viipaloitu luomusitruuna

* Huom! 1 ml steviajauhetta vastaa makeudeltaan noin 2,5–3 dl sokeria. Steviasokeri on stevian ja sokerin sekoitus, joka on yhtä makeaa kuin tavallinen sokeri.
** Vaniljajauhetta saa vaniljamyllystä tai voit valmistaa sitä itse jauhamalla kuivatun vaniljatangon hienoksi tehosekoittimella tai maustemyllyllä.

Valmistus

  • Jauha mantelit tehosekoittimessa tai vastaavassa.
  • Sekoita joukkoon keltuaiset, mausteet, leivinjauhe ja unikonsiemenet.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita ne varovasti taikinaan.
  • Siivilöi jauho joukkoon, sekoita.
  • Levitä taikina pieneen, pyöreään irtopohjavuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 15 - 20 minuuttia.
  • Anna jäähtyä.
  • Sekoita kuorrute. Levitä kakun päälle. Leikkaa kakun päälle koristeeksi henkäyksenohuita sitruunaviipaleita.

LUE MYÖS: Näin stevia vaikuttaa elimistöön ja hyvinvointiin

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee