Täysjyvävehnäiset sisarussämpylät

2½ tuntia
225 kcal

Täysjyvävehnäiset sisarussämpylät maistuvat taivaalliselta vielä vähän lämpiminä, mutta hyviä ne ovat paahdettuinakin.

Vehnäiset sisarussämpylät

VEHNÄÄ – Sämpylät maistuvat parhaimmilta melkein suoraan uunista, mutta säästä muutama paahdettavaksi.

© wichmann+bendtsen

Täysjyvävehnäiset sisarussämpylät

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 sämpylää

  • ⅓ dl maitoa
  • 4 g hiivaa
  • munaa
  • ¼ dl rapsiöljyä
  • ½ rkl hunajaa
  • 33 g grahamjauhoja
  • 50 g vehnäjauhoja
  • ¼ tl kardemummaa, voi vähentää tai jättää pois
  • ¼ tl merisuolaa
  • maitoa voitelemiseen

Valmistus

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liota joukkoon hiiva ja lisää muna, öljy ja hunaja.
  • Lisää jauhot, kardemumma ja suola ja vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia.
  • Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi tai noin 1 tunti.
  • Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja pyöritä taikinasta 12 sämpylää vuokaan. Jätä väleihin tilaa. Kohota 40 minuuttia.
  • Voitele maidolla.
  • Kypsennä sämpylät 180 asteessa kiertoilmassa noin 25 minuuttia, anna jäähtyä hetki ja tarjoa lämpimänä.

LUE MYÖS: Jauho-opas: Oikea jauho leivontaan

VINKKI! Jäähdytä sämpylät leivinliinan alla, jos haluat niihin pehmeän kuoren.

VINKKI! Vehnäsämpylät ovat erinomaisia paahdettuna.


Hyvinvointia koko kesäksi KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Juostessa kuunneltava juoksuohjelma
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

Juuri nyt voit saada KUNTO PLUSsan kaikki palvelut käyttöösi koko kesäksi vain 8,95 eurolla!

TARJOUS: 3 kk 8,95 €


Newsletter background