Täysjyvävehnäiset sisarussämpylät

2½ tuntia
225 kcal

Täysjyvävehnäiset sisarussämpylät maistuvat taivaalliselta vielä vähän lämpiminä, mutta hyviä ne ovat paahdettuinakin.

Vehnäiset sisarussämpylät

VEHNÄÄ – Sämpylät maistuvat parhaimmilta melkein suoraan uunista, mutta säästä muutama paahdettavaksi.

© wichmann+bendtsen

Täysjyvävehnäiset sisarussämpylät

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 sämpylää

  • ⅓ dl maitoa
  • 4 g hiivaa
  • munaa
  • ¼ dl rapsiöljyä
  • ½ rkl hunajaa
  • 33 g grahamjauhoja
  • 50 g vehnäjauhoja
  • ¼ tl kardemummaa, voi vähentää tai jättää pois
  • ¼ tl merisuolaa
  • maitoa voitelemiseen

Valmistus

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liota joukkoon hiiva ja lisää muna, öljy ja hunaja.
  • Lisää jauhot, kardemumma ja suola ja vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia.
  • Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi tai noin 1 tunti.
  • Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja pyöritä taikinasta 12 sämpylää vuokaan. Jätä väleihin tilaa. Kohota 40 minuuttia.
  • Voitele maidolla.
  • Kypsennä sämpylät 180 asteessa kiertoilmassa noin 25 minuuttia, anna jäähtyä hetki ja tarjoa lämpimänä.

LUE MYÖS: Jauho-opas: Oikea jauho leivontaan

VINKKI! Jäähdytä sämpylät leivinliinan alla, jos haluat niihin pehmeän kuoren.

VINKKI! Vehnäsämpylät ovat erinomaisia paahdettuna.