FODMAP-leipä, jossa on auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä

2 tuntia
168 kcal

Leipää on vaikea olla ilman silloinkaan, kun välttää FODMAP-hiilihydraatteja FODMAP-ruokavaliolla. Silloin sopii maissi-, riisi- ja kvinoajauhoista tehty FODMAP-leipä. Kokeile ja paista 1 iso leipä tai 15 pientä muffinisämpylää!

Pari viipaletta FODMAP-leipää juuston ja marjojen kanssa.

FODMAP-LEIPÄ – FODMAP-ruokavaliota noudattava ei saa syödä tavallista leipää, mutta gluteenitonta leipää vatsa sietää.

© Betina Hastoft

FODMAP-leipä, jossa on auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 leipä / 15 viipaletta

  • 50 g hiivaa
  • 10 dl vettä
  • 2 muna
  • 2 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 2 tl vaahterasiirappia
  • 2 tl merisuolaa
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 200 g riisihiutaleita
  • 350 g maissijauhoa
  • 200 g riisijauhoa
  • 350 g kvinoajauhoa

Valmistus

  • Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää muna, öljy, siirappi, suola ja siemenet. Lisää hiutaleita ja jauhoja vähän kerrallaan. Sekoita huolellisesti, koostumus saa olla liisterimäinen.
  • Anna taikinan levätä n. 45 minuuttia.
  • Kaada taikina voideltuun 2 litran leipävuokaan tai muffinivuokiin. Anna levätä vielä 30 minuuttia.
  • Paista 180-asteisessa kiertoilmauunissa n. 35 minuuttia. Muffinivuoissa paistoaika on 20 minuuttia.
  • Nauti lämpimänä juustoviipaleiden ja marjojen kanssa.

HUOM! Jos olet FODMAP-ruokavaliolla, käytä enintään 60 g vadelmia tai 40 g mustikoita ateriaa kohti.