Vihreävalkoinen matcha-raakakakku

4 tuntia
296 kcal

Kokeile valmistaa herkullinen raakakakku, joka sopii jälkiruoaksi niin perheelle kuin vieraillekin.

Pyöreä kakku koristeineen

Vihreävalkoinen matcha-raakakakku

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Pohja

  • 2 taatelia
  • 18 g manteleita

Valkoinen kerros

  • 48 g cashewpähkinöitä(suolattomia), joita on pehmitettyvedessä vähintään 5 h
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ rkl akaasiahunajaa
  • ½ rkl kookosöljyä
  • ¼ dl maitoa tai kauramaitoa

Vihreä matcha-kerros

  • puolet valkoisesta kerroksesta –katso ohje
  • ⅓ tl matchajauhetta
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ⅓ kourallista mintunlehtiä

Pinnalle

  • rouhittua pistaasipähkinää
  • (pakaste) kuivattuja vadelmia

Suklaakastike koristeeksi

  • ⅓ tl kookosöljyä
  • ⅓ tl (raaka)kaakaojauhetta
  • ¼ tl akaasiahunajaa
  • ripaus vaniljajauhetta
  • ripaus suolaa

Matcha-raakakakun valmistus

Pohja

  • Hienonna mantelit monitoimikoneessa.
  • Lisää taatelit ja sekoita, kunnes massa pysyy koossa.
  • Laita massa leivinpaperilla vuorattuun pieneen irtopohjavuokaan (10 cm:n halkaisija).
  • Painele huolellisesti reunoihin asti.

Valkoinen kerros

  • Sekoita aineksia, kunnes massa on tasaisen kermaista.
  • Kaada puolet irtopohjavuokaan.
  • Nosta vuokaa ja pudota se pöydälle ilmakuplien poistamiseksi ja kakun tasoittamiseksi.
  • Jos aikaa on, aseta vuoka hetkeksi pakastimeen ennen kuin lisäät vihreän kerroksen.

Vihreä kerros

  • Sekoita matcha, vaniljajauhe ja minttu valkoisesta kerroksesta erotettuun puolikkaaseen massasta.
  • Kaada sitten vihreä kerros valkoisen päälle ja toista vuoan pudotus kuten valkoista kerrosta tehtäessä.
  • Laita kakku pakastimeen vähintään 3-4 tunniksi, jotta se jähmettyy kunnolla.
  • Ota kakku pakastimesta 30-45 minuuttia ennen tarjoilua.
  • Kakku ei saa olla enää kova ja jäinen, vaan helppo leikata, ja täytteen tulee olla juustokakun tapaista rakenteeltaan.
  • Koristele kakku ennen tarjoilua suklaakastikkeella, pistaasipähkinärouheella ja (pakaste)kuivatuilla vadelmilla.
  • Kakkua voi pitää pakastimessa yön yli tai kauemminkin, mutta silloin se on otettava sulamaan hiukan aikaisemmin kuin jos se on ollut pakastimessa vain joitakin tunteja.