Vihreävalkoinen matcha-raakakakku
6 annosta
Pohja
6 taatelia
55 g manteleita
Valkoinen kerros
145 g cashewpähkinöitä (suolattomia), joita on pehmitetty vedessä vähintään 5 h
3 rkl sitruunamehua
2 rkl akaasiahunajaa
2 rkl kookosöljyä
½ dl maitoa tai kauramaitoa
Vihreä matcha-kerros
puolet valkoisesta kerroksesta – katso ohje
1-2 tl matchajauhetta
½ tl vaniljajauhetta
1 kourallinen mintunlehtiä
Pinnalle
5 rouhittua pistaasipähkinää
(pakaste) kuivattuja vadelmia
Suklaakastike koristeeksi
1 tl kookosöljyä
1 tl (raaka)kaakaojauhetta
½ tl akaasiahunajaa
ripaus vaniljajauhetta
ripaus suolaa
Matcha-raakakakun valmistus
Pohja
- Hienonna mantelit monitoimikoneessa.
- Lisää taatelit ja sekoita, kunnes massa pysyy koossa.
- Laita massa leivinpaperilla vuorattuun pieneen irtopohjavuokaan (10 cm:n halkaisija).
- Painele huolellisesti reunoihin asti.
Valkoinen kerros
- Sekoita aineksia, kunnes massa on tasaisen kermaista.
- Kaada puolet irtopohjavuokaan.
- Nosta vuokaa ja pudota se pöydälle ilmakuplien poistamiseksi ja kakun tasoittamiseksi.
- Jos aikaa on, aseta vuoka hetkeksi pakastimeen ennen kuin lisäät vihreän kerroksen.
Vihreä kerros
- Sekoita matcha, vaniljajauhe ja minttu valkoisesta kerroksesta erotettuun puolikkaaseen massasta.
- Kaada sitten vihreä kerros valkoisen päälle ja toista vuoan pudotus kuten valkoista kerrosta tehtäessä.
- Laita kakku pakastimeen vähintään 3-4 tunniksi, jotta se jähmettyy kunnolla.
- Ota kakku pakastimesta 30-45 minuuttia ennen tarjoilua.
- Kakku ei saa olla enää kova ja jäinen, vaan helppo leikata, ja täytteen tulee olla juustokakun tapaista rakenteeltaan.
- Koristele kakku ennen tarjoilua suklaakastikkeella, pistaasipähkinärouheella ja (pakaste)kuivatuilla vadelmilla.
- Kakkua voi pitää pakastimessa yön yli tai kauemminkin, mutta silloin se on otettava sulamaan hiukan aikaisemmin kuin jos se on ollut pakastimessa vain joitakin tunteja.
Kaipaatko lisää insipiraatiota terveelliseen herkutteluun? Löydät lisää reseptejä täältä!
Yhden annoksen ravintosisältö:
Energiaa: 296 kcal
Proteiinia: 6,8 g
Rasvaa: 20,1 g
Hiilihydraatteja: 23,4 g
Kuitua: 2,7 g