Vihreävalkoinen matcha-raakakakku

4 tuntia
296 kcal

Kokeile valmistaa herkullinen raakakakku, joka sopii jälkiruoaksi niin perheelle kuin vieraillekin.

Pyöreä kakku koristeineen

Vihreävalkoinen matcha-raakakakku

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Pohja

  • 2 taatelia
  • 18 g manteleita

Valkoinen kerros

  • 48 g cashewpähkinöitä(suolattomia), joita on pehmitettyvedessä vähintään 5 h
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ rkl akaasiahunajaa
  • ½ rkl kookosöljyä
  • ¼ dl maitoa tai kauramaitoa

Vihreä matcha-kerros

  • puolet valkoisesta kerroksesta –katso ohje
  • ⅓ tl matchajauhetta
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ⅓ kourallinen mintunlehtiä

Pinnalle

  • rouhittua pistaasipähkinää
  • (pakaste) kuivattuja vadelmia

Suklaakastike koristeeksi

  • ⅓ tl kookosöljyä
  • ⅓ tl (raaka)kaakaojauhetta
  • ¼ tl akaasiahunajaa
  • ripaus vaniljajauhetta
  • ripaus suolaa

Matcha-raakakakun valmistus

Pohja

  • Hienonna mantelit monitoimikoneessa.

  • Lisää taatelit ja sekoita, kunnes massa pysyy koossa.

  • Laita massa leivinpaperilla vuorattuun pieneen irtopohjavuokaan (10 cm:n halkaisija).

  • Painele huolellisesti reunoihin asti.

Valkoinen kerros

  • Sekoita aineksia, kunnes massa on tasaisen kermaista.

  • Kaada puolet irtopohjavuokaan.

  • Nosta vuokaa ja pudota se pöydälle ilmakuplien poistamiseksi ja kakun tasoittamiseksi.

  • Jos aikaa on, aseta vuoka hetkeksi pakastimeen ennen kuin lisäät vihreän kerroksen.

Vihreä kerros

  • Sekoita matcha, vaniljajauhe ja minttu valkoisesta kerroksesta erotettuun puolikkaaseen massasta.

  • Kaada sitten vihreä kerros valkoisen päälle ja toista vuoan pudotus kuten valkoista kerrosta tehtäessä.

  • Laita kakku pakastimeen vähintään 3-4 tunniksi, jotta se jähmettyy kunnolla.

  • Ota kakku pakastimesta 30-45 minuuttia ennen tarjoilua.

  • Kakku ei saa olla enää kova ja jäinen, vaan helppo leikata, ja täytteen tulee olla juustokakun tapaista rakenteeltaan.

  • Koristele kakku ennen tarjoilua suklaakastikkeella, pistaasipähkinärouheella ja (pakaste)kuivatuilla vadelmilla.

  • Kakkua voi pitää pakastimessa yön yli tai kauemminkin, mutta silloin se on otettava sulamaan hiukan aikaisemmin kuin jos se on ollut pakastimessa vain joitakin tunteja.

Kaipaatko lisää insipiraatiota terveelliseen herkutteluun? Löydät lisää reseptejä täältä!