Pyöreä kakku koristeineen
© Wichmann+Bendtsen

Vihreävalkoinen matcha-raakakakku

Kokeile valmistaa herkullinen raakakakku, joka sopii jälkiruoaksi niin perheelle kuin vieraillekin.

keskiviikko 22. kesäkuuta 2016 teksti Signe Leth

Vihreävalkoinen matcha-raakakakku

6 annosta

Pohja
6 taatelia
55 g manteleita

Valkoinen kerros
145 g cashewpähkinöitä (suolattomia), joita on pehmitetty vedessä vähintään 5 h
3 rkl sitruunamehua
2 rkl akaasiahunajaa
2 rkl kookosöljyä
½ dl maitoa tai kauramaitoa

Vihreä matcha-kerros
puolet valkoisesta kerroksesta – katso ohje
1-2 tl matchajauhetta
½ tl vaniljajauhetta
1 kourallinen mintunlehtiä

Pinnalle
5 rouhittua pistaasipähkinää
(pakaste) kuivattuja vadelmia

Suklaakastike koristeeksi
1 tl kookosöljyä
1 tl (raaka)kaakaojauhetta
½ tl akaasiahunajaa
ripaus vaniljajauhetta
ripaus suolaa

 

Matcha-raakakakun valmistus

Pohja

  • Hienonna mantelit monitoimikoneessa.
  • Lisää taatelit ja sekoita, kunnes massa pysyy koossa.
  • Laita massa leivinpaperilla vuorattuun pieneen irtopohjavuokaan (10 cm:n halkaisija).
  • Painele huolellisesti reunoihin asti.

Valkoinen kerros

  • Sekoita aineksia, kunnes massa on tasaisen kermaista.
  • Kaada puolet irtopohjavuokaan.
  • Nosta vuokaa ja pudota se pöydälle ilmakuplien poistamiseksi ja kakun tasoittamiseksi.
  • Jos aikaa on, aseta vuoka hetkeksi pakastimeen ennen kuin lisäät vihreän kerroksen.

Vihreä kerros

  • Sekoita matcha, vaniljajauhe ja minttu valkoisesta kerroksesta erotettuun puolikkaaseen massasta.
  • Kaada sitten vihreä kerros valkoisen päälle ja toista vuoan pudotus kuten valkoista kerrosta tehtäessä.
  • Laita kakku pakastimeen vähintään 3-4 tunniksi, jotta se jähmettyy kunnolla.
  • Ota kakku pakastimesta 30-45 minuuttia ennen tarjoilua.
  • Kakku ei saa olla enää kova ja jäinen, vaan helppo leikata, ja täytteen tulee olla juustokakun tapaista rakenteeltaan.
  • Koristele kakku ennen tarjoilua suklaakastikkeella, pistaasipähkinärouheella ja (pakaste)kuivatuilla vadelmilla.
  • Kakkua voi pitää pakastimessa yön yli tai kauemminkin, mutta silloin se on otettava sulamaan hiukan aikaisemmin kuin jos se on ollut pakastimessa vain joitakin tunteja.


Yhden annoksen ravintosisältö:


Energiaa: 296 kcal
Proteiinia: 6,8 g
Rasvaa: 20,1 g
Hiilihydraatteja: 23,4 g
Kuitua: 2,7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee