Suklaamoussea ja viinimarjakastiketta

4,5 tuntia
428 kcal

Tumma suklaa sisältää runsaasti terveellisiä ainesosia (antioksidantteja, magnesiumia, kuparia ja mielialaa kohottavaa tryptofaania) sekä sydänystävällisiä rasvahappoja. Lisäksi mustissa viinimarjoissa on runsaasti immuunipuolustusta tukevia antioksidantteja.

Suklaamoussea ja viinimarjakastiketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 75 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 67 - 71 %)
  • ½ rkl pikakahvijauhetta
  • ½ rkl kiehuvaa vettä
  • ½ rkl kahvilikööriä (esim. Kahluaa)
  • ¼ vaniljatangon siemenet
  • 4 munanvalkuaista (Huom! Munat vatkautuvat paremmin, jos ne ovat huoneenlämpöisiä)
  • 30 g vaaleaa ruokosokeria

Kastike

  • 100 g pakastettuja mustia viinimarjoja
  • 1 rkl hienoasokeria
  • ¼ vaniljatangon siemenet

Koristeluun: Hunajaiset appelsiininkuorisuikaleet

  • ½ luomuappelsiinin kuoren oranssi kerros suikaleina
  • ¼ vaniljatangon siemenet
  • ½ rkl juoksevaa (akaasia)hunajaa

Valmistus

Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa. Sekoita kahvijauhe, kiehuva vesi, kahvilikööri ja vaniljatangon siemenet keskenään ja vispaa ne vähitellen varovasti suklan joukkoon.

Vatkaa munanvalkuaiset löysäksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa vaahto kovaksi.

Kääntele suklaaseos ja munavaahto tasaiseksi massaksi taikinakaapimella. Kaada mousse tarjoiluastioihin ja pane ne viileään jäähtymään noin 4 tunniksi.

Sekoita kohmeiset mustaviinimarjat sokerin ja vaniljan kanssa, siivilöi seos ja pane kylmään.

Hunajaiset appelsiininkuorisuikaleet: Sekoita hunaja ja vanilja appelsiininkuorisuikaleisiin. Levitä kuorisuikaleet leivinpaperille.

Annokset: Kaada viinimarjakastike mousseannosten päälle ennen tarjoilua ja koristele annokset hunajaisilla appelsiininkuorisuikaleilla.