Suklaamoussea ja viinimarjakastiketta
4 annosta
Valmisteluaika: 15 minuuttia
Valmistusaika: 10 minuuttia
Aika yhteensä: 4,5 tuntia - Jäähdytysaika: 4 tuntia
150 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 67 - 71 %)
1 rkl pikakahvijauhetta
1 rkl kiehuvaa vettä
1 rkl kahvilikööriä (esim. Kahluaa)
1/2 vaniljatangon siemenet
8 munanvalkuaista (Huom! Munat vatkautuvat paremmin, jos ne ovat huoneenlämpöisiä)
60 g vaaleaa ruokosokeria
Kastike
200 g pakastettuja mustia viinimarjoja
2 rkl hienoasokeria
1/2 vaniljatangon siemenet
Koristeluun: Hunajaiset appelsiininkuorisuikaleet
1 luomuappelsiinin kuoren oranssi kerros suikaleina
1/3 vaniljatangon siemenet
1 rkl juoksevaa (akaasia)hunajaa
Valmistus
Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa. Sekoita kahvijauhe, kiehuva vesi, kahvilikööri ja vaniljatangon siemenet keskenään ja vispaa ne vähitellen varovasti suklan joukkoon.
Vatkaa munanvalkuaiset löysäksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa vaahto kovaksi.
Kääntele suklaaseos ja munavaahto tasaiseksi massaksi taikinakaapimella. Kaada mousse tarjoiluastioihin ja pane ne viileään jäähtymään noin 4 tunniksi.
Sekoita kohmeiset mustaviinimarjat sokerin ja vaniljan kanssa, siivilöi seos ja pane kylmään.
Hunajaiset appelsiininkuorisuikaleet: Sekoita hunaja ja vanilja appelsiininkuorisuikaleisiin. Levitä kuorisuikaleet leivinpaperille.
Annokset: Kaada viinimarjakastike mousseannosten päälle ennen tarjoilua ja koristele annokset hunajaisilla appelsiininkuorisuikaleilla.
ravintosisältö/annos
Energiaa: 428 kcal
Proteiinia: 11,5 g
Rasvaa: 17,5 g
Hiilihydraattia: 53,7 g
Kuitua: 2,9 g