Suklaamoussea ja viinimarjakastiketta

Tumma suklaa sisältää runsaasti terveellisiä ainesosia (antioksidantteja, magnesiumia, kuparia ja mielialaa kohottavaa tryptofaania) sekä sydänystävällisiä rasvahappoja. Lisäksi mustissa viinimarjoissa on runsaasti immuunipuolustusta tukevia antioksidantteja.

perjantai 18. helmikuuta 2011 teksti KUNTOPLUS

Jälkiruoka

4 annosta

150 g tummaa suklaata
(kaakaopitoisuus vähintään 67 - 71 %)
1 rkl pikakahvijauhetta
1 rkl kiehuvaa vettä
1 rkl kahvilikööriä (esim. Kahluaa)
1/2 vaniljatangon siemenet
8 munanvalkuaista (Huom! Munat vatkautuvat paremmin, jos ne ovat huoneenlämpöisiä)
60 g vaaleaa ruokosokeria


Kastike

200 g pakastettuja mustia viinimarjoja
2 rkl hienoasokeria
1/2 vaniljatangon siemenet


Koristeluun: Hunajaiset appelsiininkuorisuikaleet

1 luomuappelsiinin kuoren oranssi kerros suikaleina
1/3 vaniljatangon siemenet
1 rkl juoksevaa (akaasia)hunajaa

Valmistus

Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa. Sekoita kahvijauhe, kiehuva vesi, kahvilikööri ja vaniljatangon siemenet keskenään ja vispaa ne vähitellen varovasti suklan joukkoon.

Vatkaa munanvalkuaiset löysäksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa vaahto kovaksi.

Kääntele suklaaseos ja munavaahto tasaiseksi massaksi taikinakaapimella. Kaada mousse tarjoiluastioihin ja pane ne viileään jäähtymään noin 4 tunniksi.

Sekoita kohmeiset mustaviinimarjat sokerin ja vaniljan kanssa, siivilöi seos ja pane kylmään.

Hunajaiset appelsiininkuorisuikaleet: Sekoita hunaja ja vanilja appelsiininkuorisuikaleisiin. Levitä kuorisuikaleet leivinpaperille.

Annokset: Kaada viinimarjakastike mousseannosten päälle ennen tarjoilua ja koristele annokset hunajaisilla appelsiininkuorisuikaleilla.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee