Marenkia, rahkaa ja marjoja

75 minuuttia
487 kcal

Kesäisen marjaisa makea nautinto! Tosi helppo valmistaa! Marenkilevyn voi tehdä valmiiksi etukäteen tai ostaa valmiina.

Marenkia, rahkaa ja marjoja

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

4 annosta

Marenki

  • 4 munanvalkuaista
  • 150 g vaaleaa ruokosokeria

Rahka

  • 1 dl rahkaa
  • ½ tl hienoa sokeria
  • ¼ vaniljatangon siemenet
  • ½ luomuappelsiinin kuori suikaleina

Päälle

  • 200 g marjasekoitusta
  • (esim. vadelma-mustikka)
  • 20 g kevyesti paahdettua hasselpähkinärouhetta
  • Hunajaisia appelsiininkuorisuikaleita
  • (ks. Suklaamoussen ohjeesta)
  • Tuoretta minttua

Valmistus

  • Pane uuni lämpiämään 150 asteeseen. Vatkaa valkuaiset löysäksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa voimakkaasti (miel. sähkövatkaimella), kunnes sokeri on täysin sulanut ja vaahto on kovaa.
  • Levitä leivinpaperi uunipellille ja annostele marenkitaikina pellille joko yhdeksi isoksi levyksi tai neljäksi pienemmäksi.
  • Paista 150 asteessa noin tunnin ajan tai hieman alle, jos jaoit taikinan neljään osaan, kunnes marenki on pinnalta rapeaa.
  • Sekoita rahka, sokeri, vanilja ja appelsiininkuorisuikaleet ja annostele marenkien päälle.
  • Lisää lopuksi marjasekoitus ja kevyesti paahdettu hasselpähkinärouhe.
  • Koristele hunajaisilla appelsiininkuorisuikaleilla ja tuoreella mintulla.