Marenkia, rahkaa ja marjoja

Jälkiruoka

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013 teksti KUNTOPLUS

Marenkia, rahkaa ja marjoja

4 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 1 tunti

Aika yhteensä: 75 minuuttia

AINEKSET

4 annosta

Marenki:

8 munanvalkuaista

300 g vaaleaa ruokosokeria

Rahka:

2 dl rahkaa

1 tl hienoa sokeria

1/2 vaniljatangon siemenet

1 luomuappelsiinin kuori suikaleina

Päälle:

400 g marjasekoitusta

(esim. vadelma-mustikka)

40 g kevyesti paahdettua hasselpähkinärouhetta

Hunajaisia appelsiininkuorisuikaleita

(ks. Suklaamoussen ohjeesta)

Tuoretta minttua

Valmistus

  • Pane uuni lämpiämään 150 asteeseen. Vatkaa valkuaiset löysäksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa voimakkaasti (miel. sähkövatkaimella), kunnes sokeri on täysin sulanut ja vaahto on kovaa.
  • Levitä leivinpaperi uunipellille ja annostele marenkitaikina pellille joko yhdeksi isoksi levyksi tai neljäksi pienemmäksi.
  • Paista 150 asteessa noin tunnin ajan tai hieman alle, jos jaoit taikinan neljään osaan, kunnes marenki on pinnalta rapeaa.
  • Sekoita rahka, sokeri, vanilja ja appelsiininkuorisuikaleet ja annostele marenkien päälle.
  • Lisää lopuksi marjasekoitus ja kevyesti paahdettu hasselpähkinärouhe.
  • Koristele hunajaisilla appelsiininkuorisuikaleilla ja tuoreella mintulla.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 487 kcal

Proteiinia: 14,8 g

Rasvaa: 6,2 g

Hiilihydraattia: 91,5 g

Kuitua: 3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee