Marenkia, rahkaa ja marjoja

75 minuuttia
487 kcal

Jälkiruoka

Marenkia, rahkaa ja marjoja

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

4 annosta

Marenki:

  • 4 munanvalkuaista
  • 150 g vaaleaa ruokosokeria

Rahka:

  • 1 dl rahkaa
  • ½ tl hienoa sokeria
  • ¼ vaniljatangon siemenet
  • ½ luomuappelsiinin kuori suikaleina

Päälle:

  • 200 g marjasekoitusta
  • (esim. vadelma-mustikka)
  • 20 g kevyesti paahdettua hasselpähkinärouhetta
  • Hunajaisia appelsiininkuorisuikaleita
  • (ks. Suklaamoussen ohjeesta)
  • Tuoretta minttua

Valmistus

  • Pane uuni lämpiämään 150 asteeseen. Vatkaa valkuaiset löysäksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa voimakkaasti (miel. sähkövatkaimella), kunnes sokeri on täysin sulanut ja vaahto on kovaa.
  • Levitä leivinpaperi uunipellille ja annostele marenkitaikina pellille joko yhdeksi isoksi levyksi tai neljäksi pienemmäksi.
  • Paista 150 asteessa noin tunnin ajan tai hieman alle, jos jaoit taikinan neljään osaan, kunnes marenki on pinnalta rapeaa.
  • Sekoita rahka, sokeri, vanilja ja appelsiininkuorisuikaleet ja annostele marenkien päälle.
  • Lisää lopuksi marjasekoitus ja kevyesti paahdettu hasselpähkinärouhe.
  • Koristele hunajaisilla appelsiininkuorisuikaleilla ja tuoreella mintulla.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background