Mansikka-raparperijäätelö

Vähärasvainen jäätelöherkku.

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011 teksti KUNTO PLUS

noin 1 l

2 dl (200 g) mansikoita
4 dl (200 g) raparperinpaloja
1 3/4 dl (150 g) ruokosokeria
3 dl ykkösmaitoa
1 vaniljatangon siemenet
4 keltuaista
100 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa enintään 2 %) tai maitorahkaa

Säästä kaloreissa, syö mansikka

Valmistus

Puhdista ja paloittele mansikat ja raparperit. Pane ne kattilaan, lisää runsas desilitra (100 g) ruokosokeria ja hauduta miedolla lämmöllä 10 - 15 min. Anna seoksen jäähtyä.

Sekoita vaniljatangon siemenet maidon joukkoon ja kuumenna kiehumispisteeseen. Vatkaa keltuaiset lopun ruokosokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto lämpimän maidon joukkoon.

Kuumenna seos uudelleen lähelle kiehumispistettä, kunnes se on hieman saonnut. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon mansikka-raparperiseos sekä tuorejuusto tai maitorahka.

Jäädytä seosta jäätelökoneessa, kunnes se on rakenteeltaan sopivaa.

Vinkki:
Voit käyttää tuoreiden mansikoiden ja raparperin sijaan mansikka-raparperihilloa. Yksi työvaihe jää pois, koska hilloa ei tarvitse keittää. Hillo on makeaa, joten sokeria ei tarvitse välttämättä lisätä lainkaan. Voit kuitenkin tarvittaessa lisätä ripauksen ruokosokeria keltuaisten joukkoon, kun vaahdotat niitä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee