Onko mysli terveellistä?

Syön mielelläni mysliä jogurtin kanssa aamiaiseksi. Mutta mahtaako se olla terveellistä?

Kaurahiutalepohjainen mysli sisältää runsaasti kuituja, jotka täyttävät vatsan ja edistävät ruuansulatusta.

Kauppojen valikoimissa on toki myös paljon rasvaisia ja makeita myslilaatuja. Ihanteellisimmillaan myslin kuitusisältö on yli 8 g/100 g. Sokerin osuuden pitäisi olla alle 15 g/100 g. Rasvaa taas saisi olla vain alle 10 g/100 g.

Paahdetuissa myslituotteissa on runsaasti rasvaa, koska ne sisältävät usein öljyä ja suklaata. Terveellisempää on mysli, jossa hiutaleita ei ole paahdettu.

Kaikkein terveellisintä mysliä saa, kun valmistaa sitä itse. Sekoita keskenään kaura- tai moniviljahiutaleita, rusinoita, hasselpähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja hieman vehnä- tai kauraleseitä.

Lisää mysliä kevytviiliin tai -jogurttiin ja nauti hedelmäpalojen tai marjojen kanssa.

Myslin ja jogurtin tai viilin lisäksi aamiaisella voi myös syödä viipaleen ruisleipää vähärasvaisen juuston kera.

Kaura on varsinainen terveyspommi, ja moni aloittaakin päivänsä kauralla.