Pinaatti-savupallas ja jogurttikastike

Savupallasta, pinaattia ja jogurttikastiketta "crunchin" eli muruseoksen kera.

tiistai 13. lokakuuta 2015 teksti A. Sørensen

Pinaatti-savupallas ja jogurttikastike

5 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 25 minuuttia

AINEKSET

1 kg tuoretta pinaattia

Muskottipähkinää

1 luomusitruuna

Merisuolaa, mustapippuria

200 g savupallasta

200 g kreikkalaista jogurttia

Muruseos

50 g spelttihiutaleita

50 g kaurahiutaleita

50 g kurpitsansiemeniä

100 g hunajaa

3 rkl omenaviinietikkaa

2 tl merisuolaa

Valmistus

Crunch
  • Kuumenna hunaja, etikka ja suola kiehuvaksi. Kun seos alkaa kiehua, lisää hiutaleet ja siemenet.
  • Ruskista huolellisesti sekoittaen.
  • Jäähdytä lautasella.

Pinaatti & pallas

  • Pehmennä puolet pinaatista kääntelemällä lehtiä kuumalla paistinpannussa sitruunankuoriraasteen ja -mehun kanssa. Raasta mausteeksi muskottipähkinää.
  • Kun pinaattierä on mennyt kasaan, lisää loput (säästä muutama lehti koristeeksi).
  • Sammuta levy, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lusikoi jogurtti tarjoiluastioihin, lisää pinaatti ja savupallas.
  • Koristele muruseoksella ja pinaatinlehdillä.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 356 kcal

Proteiinia: 18,9 g

Rasvaa: 13,8 g

Hiilihydraattia: 42,1 g

Kuitua: 6 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee