Pinaatti-savupallas ja jogurttikastike

25 minuuttia
356 kcal

Savupallasta, pinaattia ja jogurttikastiketta "crunchin" eli muruseoksen kera.

Pinaatti-savupallas ja jogurttikastike

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ kg tuoretta pinaattia
  • Muskottipähkinää
  • ½ luomusitruuna
  • Merisuolaa, mustapippuria
  • 80 g savupallasta
  • 80 g kreikkalaista jogurttia

Muruseos

  • 20 g spelttihiutaleita
  • 20 g kaurahiutaleita
  • 20 g kurpitsansiemeniä
  • 40 g hunajaa
  • 1¼ rkl omenaviinietikkaa
  • ¾ tl merisuolaa

Valmistus

Crunch

  • Kuumenna hunaja, etikka ja suola kiehuvaksi. Kun seos alkaa kiehua, lisää hiutaleet ja siemenet.

  • Ruskista huolellisesti sekoittaen.

  • Jäähdytä lautasella.

Pinaatti & pallas

  • Pehmennä puolet pinaatista kääntelemällä lehtiä kuumalla paistinpannussa sitruunankuoriraasteen ja -mehun kanssa. Raasta mausteeksi muskottipähkinää.

  • Kun pinaattierä on mennyt kasaan, lisää loput (säästä muutama lehti koristeeksi).

  • Sammuta levy, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

  • Lusikoi jogurtti tarjoiluastioihin, lisää pinaatti ja savupallas.

  • Koristele muruseoksella ja pinaatinlehdillä.