Ateriavinkit: syö näin 5 päivää ennen juoksutapahtumaa

Viisi päivää ennen rankkaa juoksutapahtumaa kannattaa nauttia kalaa, joka tukee palautumista ja nivelten hyvinvointia.

Lohta, avokadoa ja sitruunaa puulautasella

Suosi rasvaista kalaa

Nauti rasvaista kalaa päivittäin. Sen omega-3-rasvahapot auttavat kehoasi ehkäisemään nivelten ja jänteiden tulehdustiloja niin että palautumiskykysi on tärkeänä päivänä huipussaan. Keho voi parhaiten, kun normaali liikuntarytmi ei rikkoudu. Jos normaaliohjelmassa on tänä päivänä intervallitreeni, tee se, mutta puolet normaalia kevyempänä.

Ateriavinkit 5 päivää ennen juoksutapahtumaa

  • Aamupala: Smoothie (1 banaani, 200 g marjoja, tilkka omenamehua, 1 dl skyriä ja 10—12 cashewpähkinää) ja mukillinen teetä.

  • Aamupäivä: 1 avokado, vähän raejuustoa ja 1 näkkileipä. Juo 2 dl nestettä.

  • Lounas: Kuten edellisen päivän lounas tai salaatti, jossa mukana 40—50 g papuja (kuivapaino) ja 1—2 rkl öljypohjaista kastiketta. Juo iso lasillinen vettä (vähintään 3 dl).

  • Iltapäivä: Banaani + omatekoinen energiapatukka. Juo 2 dl nestettä.

  • Päivällinen: Uunilohta, lisukkeena parisataa grammaa paistettuja kasviksia. Lisäksi 1—2 viipaletta täysjyväleipää ja iso lasillinen vettä (vähintään 3 dl).

  • Iltapala: Kuten edellisen päivän iltapala tai näkkileipä ja 2—3 viipaletta kevytjuustoa. Lisäksi mukillinen teetä.

Testaa "lisäaineet" etukäteen

Punajuurimehu parantaa kestävyyttä. Jos haluat hyödyntää sitä juoksupäivänä, kokeile hyvissä ajoin etukäteen, mitä mahasi siitä pitää. Sopiva annos on 5 dl punajuurimehua tai 1 pieni tiiviste (”punajuuripaukku”). Muutkin energiajuomat ja -geelit kannattaa aina testata ensin.