Ateriavinkit: syö näin 2 päivää ennen juoksutapahtumaa

Juoksutapahtuman aatonaattona tankataan hiilihydraatteja ja mennään aikaisin nukkumaan!

pastaa valkoisella taustalla

Aikaisin nukkumaan

Nyt on tärkeää levätä niin paljon, ettei haittaa, vaikka viimeinen yö ennen kilpailua olisikin jännityksen takia levoton. Iltapalan ainekset sisältävätkin melatoniinia, joka on nukahtamista edesauttava hormoni.

Mene aikaisin nukkumaan ja nuku niin pitkään kuin nukuttaa, ilman kelloa. Näin aivot pääsevät lepäämään ja palautumaan, ja keskittyminen on juoksun aikana helpompaa. Tutkimuksista tiedetään, ettei haittaa, vaikka kilpailua edeltävänä yönä unet jäisivät vähemmälle, kunhan keho on sitä ennen saanut riittävästi lepoa.

Ateriavinkit 2 päivää ennen juoksutapahtumaa

  • Aamupala: Tänään on viimeinen hiilihydraattitankkauspäivä. Aloita se hirssi-, ohra- tai kaurapuurolla maidon ja pienen hunajamakeutuksen kera. Lisäksi mukillinen teetä.
  • Aamupäivä: 1 viipale täysjyväleipää juuston ja hillon kera. Juo 2 dl nestettä.
  • Lounas: Ota evääksi annos eilistä punakaalisalaattia ja syö sen kanssa pala herkullista lohta. Juo iso lasillinen vettä (vähintään 3 dl).
  • Iltapäivä Smoothie: (2-3 omenaa, pari porkkanaa, 10 g inkivääriä ja 2 pisaraa oliiviöljyä). Annos täyttää hiilihydraattivarastoja ja hillitsee nivelissä ja jänteissä mahdollisesti pesivää tulehdusta.
  • Päivällinen: Lisää hiilareita – syö esim. kotitekoista pizzaa tai lasagnea. Käytä täysjyväjauhoja tai -pastaa, ja nauti lisukkeeksi avokadoa sisältävä salaatti. Juo iso lasillinen vettä (vähintään 3 dl).
  • Iltapala: Tee runsas hedelmäsalaatti ja sekoita siihen 2 dl kreikkalaista jogurttia (10 % rasvaa). Mausta vaniljalla, koristele saksanpähkinärouheella Lisäksi kofeiinitonta kahvia.