Näin voit estää banaanien tummumisen

Hevi-osastolla homma lähti vähän lapasesta ja nyt sinulla on 15 banaania, joihin ovat jo ilmestyneet ensimmäiset tummat läikät... Mikä neuvoksi, ettei hyviä hedelmiä tarvitsisi heittää hukkaan?

Näin pidät banaanit tuoreena

Kun joskus halvalla saa, niin banaanejakin voi tulla ostettua yli tarpeen. "Kilo eurolla" kuulostaa erittäin hyvältä kaupalta, mutta todellisuudessa banaaneista voi olla viikon päästä vielä puolet syömättä, ja nekin alkavat vääjäämättä vähitellen tummua.

Kun roskiinkaan ei viitsi heittää, ainoa vaihtoehto lienee syödä banaanit ylikypsinä - vai olisiko kenties joku muu ratkaisu?

VIDEO: Näin valmistat viidessä minuutissa terveelliset ja superherkulliset banaaniletut

Yksinäinen banaani kestää pidempään

Ennen kuin banaanit ehtivät kypsyä liikaa, ota vaari Purewow-sivuston vinkistä ja irrota jokainen banaani tertusta erilleen. Kääri sitten jokaisen banaanin kanta tuorekelmuun.

LUE MYÖS: Terveellisiä banaanireseptejä

Miksi kikka toimii

Banaanin kypsymistä vauhdittaa pääasiassa sen erittämä etyleeni-kaasu. Kun kanta kelmutetaan, kypsymisprosessi hidastuu, kun kaasu ei pääse vaikuttamaan. Tällä niksillä banaanit voivat säilyä jopa neljä päivää pidempään. Mitä aiemmassa vaiheessa kannat kelmuttaa, sitä parempi.

Jos banaanit kuitenkin ehtivät kypsyä turhan tummiksi, tee niistä herkullisia ohukaisia!

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background