Kaakao sisältää superflavonoidia

Luonnollisen kaakaon säännöllinen runsas nauttiminen voi alentaa syövän, diabeteksen, sydän- ja aivoveritulpan riskiä jopa 90 prosentilla!

Kaakao

Yhdysvaltalainen Harvardin yliopiston professori Norman Hollenberg on tutkinut vuosikausia luonnollisen kaakaon nauttimisen terveysvaikutuksia panamalaisen Kuna-intiaaniheimon keskuudessa.

Hollenbergin tutkimusten mukaan kaakaon runsas säännöllinen nauttiminen voi alentaa syövän, diabeteksen, sydän- ja aivoveritulpan riskin jopa 10 prosenttiin. Vaikutus johtuu oletettavasti kaakaon sisältämästä epikatekiinista. Kuna-heimolaiset nauttivat runsaasti kaakaota - jopa 40 kuppia viikossa - koko ikänsä.

Epikatekiini on flavonoidi, jota on kaakaon lisäksi myös viinissä, teessä, suklaassa, hedelmissä ja joissakin marjoissa, kuten karpaloissa. Epikatekiini maistuu valitettavasti kovin kitkerältä, joten se poistetaan kaupallisesti myytävästä kaakaosta. Tämä on Hollenbergin mukaan paha virhe.

Luontaistuotealalla ollaankin toiveikkaita epikatekiinin ja muiden flavanolien mahdollisuuksista lisäravintoaineina, sillä epikatekiinipitoisten ravintoaineiden, kuten suklaan ja viinin, runsas nauttiminen ei ole terveellistä.

Epikatekiiniä on eniten Etelä- ja Keski-Amerikan kaakaolaaduissa.

Kaakaon muut terveelliset aineet

  • Teobromiini ja kofeiini: Vaikutus on virkistävä.
  • Kaakaovoi: Sisältää sydänystävällisiä öljyjä ja hitaasti sulavaa rasvaa, joka täyttää pitkään.
  • Antosyaanit, katekiinit ja muut kasviperäiset aineet: Vastustuskyky vahvistuu.
  • Tryptofaani: Kohentaa mielialaa.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background