Proteiini osana rasvanpolttostrategiaa

KUNTO PLUSsan 5 kg 50 päivässä -strategian ravitsemusohjelmassa panostetaan proteiiniin.

Miksi proteiiniin kannattaa panostaa?

Proteiini on hyvä apu painonhallinnassa. Proteiinin syöminen lähettää aivoihin runsaasti viestejä kylläisyydestä, ja vatsa tuntuu täydeltä tuntikausia proteiinipitoisen aterian jälkeen. Useat tutkimukset todistavat, että elimistö tarvitsee runsaasti energiaa proteiinin sulattamiseen.

Sadan proteiinista peräisin olevan kilokalorin sulattamiseen kuluu noin 25 kilokaloria. Niinpä proteiinin energiasta tarvitsee kuluttaa liikunnalla vain 75 prosenttia. Varsinkin eläinproteiini antaa kylläisyyttä. Vähärasvaisissa maitotuotteissa on lisäksi paljon kalsiumia. Kalsium sitoo osan ruuan rasvasta suolistossa, jolloin kaikki rasva ei imeydy elimistöön.

Tee näin

  • Syö lihaa, kalaa, siipikarjaa tai vähärasvaisia maitotuotteita joka aterialla – myös aamiaisella. Valitse aina ruokia, joissa on runsaasti proteiinia ja vähän rasvaa.
  • Syö enemmän vähärasvaista lihan, kalaa ja siipikarjaa: vähintään 125–150 grammaa päivän pääaterioilla. Aterian energiamäärästä häviää kertaheitolla 50–60 kcal, kun 50 grammaa leipää tai 75 grammaa keitettyä riisiä tai pastaa korvataan 50 grammalla runsasproteiinista ravintoa. Kuukaudessa kehosta voi karista jopa puoli kiloa rasvaa, kun proteiinia suositaan kahdella päivän pääaterioista.
  • Panosta vähärasvaisiin leikkeleisiin ja nipistä leivästä eikä toisinpäin. Suhde saa olla yksi yhteen – vaikkapa 25 g leikkelettä ja 25 g leipää.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background