4 yllättävää sokeripommia

Sokeria on piilossa runsain määrin monissa yllättävissäkin elintarvikkeissa.

Nainen puraisee sokeripalaa

Kaikki tietävät, että limuissa ja karkeissa on runsaasti sokeria. Näiden päivänselvien sokeripommien lisäksi sokeria on kuitenkin yllättävänkin runsaasti monissa muissakin elintarvikkeissa.

LUE MYÖS: Käytä vähemmän sokeria leivonnaisissa

1. Salaatinkastikkeet ja muut valmiskastikkeet

Valmiina ostettavissa kastikkeissa on usein runsaasti sokeria, ja vähärasvaisissa vielä vähän enemmän lisää makua antamaan. Suosi tuotteita, joissa sokeria on alle 10 g per 100 g.

2. Välipalakeksit

Välipalakeksi voi kuulostaa kohtuullisen terveelliseltä, mutta todellisuudessa niissä voi olla yli 20 grammaa sokeria 100 grammaa kohden. Tarkasta tuoteselosteesta, paljonko sokeria välipalassasi piileksii.

3. Leivät ja sämpylät

Jopa ruisleivässä voi olla sokeria 10 grammaa 100 grammassa, muissa tummissa leivissä ja vaaleissa leivissä vielä enemmänkin.

4. Säilykkeet, einekset ja maustekastikkeet

Säilyketuotteet, lisukesalaatit ja valmisruuat voivat sisältää sokeria enemmän kuin arvaisikaan. Sinappisillissä voi olla sokeria noin 16 grammaa sadassa grammassa. Kesällä grillimakkara ykköskaverit sinappi ja ketsuppi ovat niin ikään varsin sokeripitoisia: sinapissa sokeria on 14 ja ketsupissa hurjat 19 grammaa 100 grammassa.