4 yllättävää sokeripommia

Sokeria on piilossa runsain määrin monissa yllättävissäkin elintarvikkeissa.

Nainen puraisee sokeripalaa

Kaikki tietävät, että limuissa ja karkeissa on runsaasti sokeria. Näiden päivänselvien sokeripommien lisäksi sokeria on kuitenkin yllättävänkin runsaasti monissa muissakin elintarvikkeissa.

1. Salaatinkastikkeet ja muut valmiskastikkeet

Valmiina ostettavissa kastikkeissa on usein runsaasti sokeria, ja vähärasvaisissa vielä vähän enemmän lisää makua antamaan. Suosi tuotteita, joissa sokeria on alle 10 g per 100 g.

2. Välipalakeksit

Välipalakeksi voi kuulostaa kohtuullisen terveelliseltä, mutta todellisuudessa niissä voi olla yli 20 grammaa sokeria 100 grammaa kohden. Tarkasta tuoteselosteesta, paljonko sokeria välipalassasi piileksii.

3. Leivät ja sämpylät

Jopa ruisleivässä voi olla sokeria 10 grammaa 100 grammassa, muissa tummissa leivissä ja vaaleissa leivissä vielä enemmänkin.

4. Säilykkeet, einekset ja maustekastikkeet

Säilyketuotteet, lisukesalaatit ja valmisruuat voivat sisältää sokeria enemmän kuin arvaisikaan. Sinappisillissä voi olla sokeria noin 16 grammaa sadassa grammassa. Kesällä grillimakkara ykköskaverit sinappi ja ketsuppi ovat niin ikään varsin sokeripitoisia: sinapissa sokeria on 14 ja ketsupissa hurjat 19 grammaa 100 grammassa.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background