10 tulehdusta kiihdyttävää ruokaa
Tunnista ruoka-aineet, joita on syytä välttää, jos haluat ehkäistä elimistön matala-asteista tulehdusta.
Tunnista ruoka-aineet, joita on syytä välttää, jos haluat ehkäistä elimistön matala-asteista tulehdusta.
Tietyt ruuat kiihdyttävät tulehdusta. Niitä ehkä on vaikeaa välttää kokonaan, mutta jos valitset pääosan ruuistasi tulehdusta hillitsevistä ruoka-aineista, olet jo ottanut tärkeän askeleen kohti terveempää ja pidempää elämää.
Katso, mitkä ruuat voivat ehkäistä tulehdusta
1. Jotkut kasvirasvat
Maissi-, viinirypäleensiemen-, ohdake- ja auringonkukkaöljyjä kannattaa välttää. Käytä niiden sijaan oliivi-, avokado- ja rypsi- tai rapsiöljyä.
2. Punainen liha
Vältä varsinkin tehotuotettua lihaa ja sellaisten eläinten lihaa, joilla ei ole mahdollisuutta ulkoiluun.
3. Sokeri
Sokeri kiihdyttää matala-asteista tulehdusta, joten sitä välttääkseen on syytä unohtaa suklaa, keksit ja makeat leivonnaiset sekä sokeriset juomat.
4. Pitkälle jalostetut viljatuotteet
Valitse täysjyvätuotteita vehnäleivän, valkean riisin ja valkoisen pastan sijaan.
5. Lihajalosteet
Vältä leikkeleitä ja makkaroita.
6. Alkoholi
Myös alkoholia on syytä välttää.
7. Rasvaiset maitotuotteet
8. Perunat (varsinkin paistetut)
9. Suola
10. Makeiset
KUNTO PLUS 13/2011