Vaihda kasvisruokaan – ja laihdu

Haluatko laihtua? Jätä sikseen pihvit ja grillimakkarat. Jenkkitutkimuksen mukaan laihdutuskuuri ilman lihaa on nimittäin tuplasti tehokkaampi kuin tavallinen dieetti.

Nuori nainen syö salaattia

Amerikkalaistutkimuksessa selvisi, että kasvisruokavaliolla laihtuminen on sekaruokavaliota tehokkaampaa.

© iStock

Jos haluat pitää vaa'an lukemat kurissa, vaihda liharuoat kasviksiin.
Kasvisruoasta koostuva laihdutuskuuri on nimittäin tuplasti tehokkaampi kuin tavallinen, vähäenergiainen kuuri. Tämä selvisi tutkimuksessa, joka julkaistiin vuonna 2017 Journal of the American College of Nutrition -lehdessä.

Tutkimuksessa 74 kakkostyypin diabetesta sairastavaa osallistujaa jaettiin kahteen ryhmään, joista toinen noudatti kasvisruokavaliota ja toinen normaalia diabetespotilaan ruokavaliota. Kasvisruokavalio koostui kasviksista, viljoista, palkokasveista, hedelmistä ja pähkinöistä, ja eläinperäisten tuotteiden määrä oli rajattu korkeintaan yhteen annokseen vähärasvaista jogurttia päivässä. Toinen ryhmä noudatti diabetespotilaille suositeltua ruokavaliota.

Molemmat ruokavaliot sisälsivät 500 kilokaloria päivässä vähemmän, kuin mitä osallistujat olivat aiemmin syöneet.

Kuuden kuukauden kuluttua kasvisruokailijat olivat laihtuneet keskimäärin 6,2 kiloa ja tavallista ruokaa syöneet 3,2 kiloa.

  • Kasvisruokavalio oli tehokkain ruokavalio painonpudotukseen, sanoo tutkimuksen toteuttanut Hana Kahleová.

  • Osoitimme myös, että kasvisruoka on tehokkaampaa, jos haluaa poistaa kehostaan ylimääräistä rasvaa. Se on tärkeää laihduttajille sekä aineenvaihdunnan häiriöistä tai kakkostyypin diabeteksesta kärsiville. Rasvasta haluavat tietysti eroon myös kaikki, joita kiinnostaa terve ja hoikka keho.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä

KUNTO PLUS suosittelee
Saatko liikaa kaloreita päivän mittaan? Halusitpa sitten pudottaa painoasi tai pysyä nykyisessä painossasi, KUNTO PLUS -lehden Fooddiary.fi on ihanteellinen väline ruokavalion ja päivittäisen energiansaannin tarkkailuun.
Kokeile Fooddiary.fi 5 päivää ilmaiseksi