10 vinkkiä joilla dieetti onnistuu

10 vinkkiä, joiden avulla KUNTO PLUS -dieetti sujuu ja hoikistuminen helpottuu.

6. Nauti mauista

Jos pidät voimakkaista mauista, mausta mahdollisimman monet 250 kcal:n ruuat chilillä, oreganolla, lipstikalla ja kanelilla. Kokeile kanelia maitorahkan ja raejuuston mausteena ja lisää joukkoon vähän hedelmänpaloja. Vaniljajauhe (ei vaniljasokeri) antaa mukavaa makeutta.

7. Tee ruuista mehukkaita

250 kcal:n dieetissä ruuat ja salaatit eivät ui kastikkeissa, mutta niiden ei silti tarvitse olla kuivia ja puisevia. Käytä limetti- tai appelsiinimehua tai lorauta vähän balsami- tai omenaviinietikkaa salaatin, kalan tai broilerin päälle. Ruuan seuraksi voit sekoittaa kastikkeen, jossa on ruokalusikallinen tuorejuustoa, hienonnettuja yrttejä ja vähän hienonnettua punasipulia tai murskattua valkosipulia.

8. Paista teflonpannussa tai uunissa

Pinnoitettu paistinpannu ja uuni ovat loistavia apuvälineitä laihduttaessa, sillä niillä voi paistaa ilman rasvaa. Paista kaikki ruuat pinnoitetussa pannussa tai uunipellillä, ellei toisin mainita.

9. Dieettivaaka auttaa

Suurin osa ruuasta pitää punnita. Koska kyse on pienistä annoksista, tavallinen keittiövaaka ei ole riittävän tarkka. Siksi kannattaa hankkia pieni dieettivaaka. Hinnat alkaen noin 50 €.

10. Tekeekö vatsa tenän?

On luonnollista, että laihduttajan ei tarvitse käydä wc:ssä yhtä usein kuin ennen. Elimistö reagoi luonnollisella tavalla siihen, että ruuan ja kuidun määrät ovat pienentyneet. Jos tämä kiusaa sinua, syö leipää, näkkileipää ja täysjyväpastaa, joissa on paljon kuitua, tai nauti kuitulisää. Muista juoda joka aterialla ja mielellään myös aterioiden välillä suuri lasillinen vettä. Monia auttaa, kun nauttii joka päivä ruokalusikallisen fiber huskia (jauhettua psylliuminsiemenenkuorta).

LUE MYÖS: Ateriankorvikkeet – apua painonhallintaan vai ei?