Neljä syytä, miksi paino ei putoa treenaajalla

Eivätkö kilot karise, vaikka teet mielestäsi kaiken oikein? Lue, onko syynä kenties väärä treeni tai ruokavalio.

Painonpudotussuunnitelma

PAINONPUDOTUSSUUNNITELMA Jumittaako vaa'an lukema, vaikka kuinka treenaat? Lue neljä mahdollista syytä täältä.

© iStock

Treenaat treenaamasta päästyäsi, eikä paino silti putoa. Missä vika?

Monet olettavat painon lähtevän välittömästi laskuun, kun salilla on käyty viikon verran ja pari kertaa lenkilläkin. Treenillä ei kuitenkaan välttämättä yksin saa painoa merkittävästi putoamaan, etenkään, jos samalla tekee jonkin näistä neljästä tyypillisestä virheestä.

1. Ruokavalion laiminlyönti

Ruokavalion osuus painonpudotuksen onnistumisessa on noin 80 prosenttia. Treenaaja ei siis voi viitata kintaalla ruokavaliomuutoksille, jos tavoitteena on saada paino putoamaan.

Jätä aterioilla santsikierros väliin, juo runsaasti vettä, syö hitaasti äläkä napostele aterioiden välillä. Syö 3 pääateriaa päivässä, ja pidä ateriavälit sellaisina, ettei nälkä ylly aivan hurjaksi.

2. Väärät ruoka-ainevalinnat

Hiilihydraatit eivät ole paholaisen keksintö, mutta leivän, pastan, riisin ja perunan saantia kannattaa hillitä niinä päivinä, kun ei treenaa, ja panostaa ylipäänsä hyvien ja vatsaa täyttävien hiilareiden saantiin. Ruokavaliossa pääosassa saavat olla kasvikset ja hedelmät, kala ja vähärasvainen liha. Lisättyjä sokereita kannattaa välttää niin treeni- kuin lepopäivinäkin.

Ruokaostoksilla kannattaa kiinnittää myös huomiota ainesosaluetteloihin ja suosia tuotteita, joissa lista on mahdollisimman lyhyt ja tunnistat mieluiten kaikki ainekset.

3. Liian pitkät treenit

Yli tunnin kestävät treenit lisäävät ruokahalua merkittävästi, jolloin treenin jälkeen saattaa tulla syötyä paljon enemmän, kuin liikkuessa kulutti.

4. Kestävyystreenin suosiminen lihastreenin kustannuksella

Juoksu on mainio laji, mutta sen ohella on fiksua tehdä myös jotain lihasmassaa kasvattavaa. Mitä enemmän muskelia, sitä muhkeampi energiankulutus.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background