Testasimme monikäyttöiset fitnesskengät

Testasimme erilaisille ryhmä- ja yksilötunneille sopivia jalkineita. Kokeilimme 13 jalkineparia yli 120 tunnilla!

Lataa täältä kattavan kokeilumme tulokset:

LUE MYÖS: Treenikengät testissä – näin valitset juuri itsellesi sopivat

Esimerkkinä kaksien kenkien tiedot ja tulokset:

Puma Flextrainer

Hinta: 64,95 €
Paino: 135 g
Valmistajan tuotetiedot: Flextrainerin pohja on ns. non-marking pohja, josta ei jää jälkiä. Yläpuoli on hengittävää verkkomateriaalia. Kengässä on Ever Fit -järjestelmä, jonka ansiosta kengän kieli ei luisu alas nyörityksen alla.
Testaajien arviot: Jalalla on kunnon tuki, ja kantapää istuu hankaamatta. Flextrainer on mukava käytössä, mutta yksi testaaja kaipasi lisää hengittävyyttä. Kengät ovat mukavat, eivätkä ne rajoita liikkeitä. Kontakti alustaan on hyvä, ja pohjassa on erillisiä pintoja, jotka voivat tuntua kummalliselta, mutta antavat askelille hyvän tuen. Yhden testaajan mielestä kantapään alus tuntui kovalta voimaharjoittelussa, mutta muuten pohjia pidettiin sopivan taipuisina.
Testaajien kommentit: ”Hyvät tanssiin ja steppiin, mutta en käyttäisi pumpiin tai nyrkkeilyyn, koska kantapään alus tuntui kovalta.”
”Antaa hyvän tuen, mutta myös hienon liikkumavapauden.”
Kokonaisarvostelu: 3,5
Hyvä kenkä naisille, jotka käyvät usein tanssillisilla tunneilla tai stepissä, mutta ei sovi erityisen hyvin painoharjoitteluun.

Inov8 Bare-XF 210

Hinta: 170 €
Paino: 170 g
Valmistajan tuotetiedot: Bare-XF 210 -kengän heeldrop on 0 mm, joten niillä kuntoilee kuin paljain jaloin. Yläpuoli on synteettistä materiaalia, joka suojaa hyvin.
Testaajien arvio: Huippukevyt kenkä, joka on leveä päkiästä ja mahdollisimman minimalistinen. Bare-XF 210 sopii funktionaaliseen harjoitteluun kuten crossfitiin, pumpiin jne., jossa tuntuma alustaan oli testaajien mielestä hyvä ja hengittävyys erinomainen. Iskunvaimennusta testaajat sen sijaan kaipasivat ja hiukan tukea muihin treenimuotoihin, kuten esimerkiksi stepiin ja tanssiin. Pohja on uskomattoman taipuisa ja antaa erinomaisen paljasjalkatuntuman sekä tunteen, että seisoo jalat tiukasti maassa.
Testaajien kommentit:

”Yksinkertainen ja minimalistinen, jalalla on täysi liikkumavapaus ilman ohjausta tai tukea.”
”Kenkä on väljä eikä siksi istu hyvin minun jalkaani. Minusta se oli edestä liian leveä, mutta onhan siellä sitten ainakin tilaa varpaille.”
Kokonaisarvostelu: 3
Sopii paljasjalkatunnelmasta pitäville, jotka harrastavat toiminnallista lajia, jossa ei tarvita paljon tukea tai iskunvaimennusta. Muihin fitnesslajeihin kengissä ei ole tarpeeksi iskunvaimennusta.

Carite Prospec

Hinta: 59,95 €
Paino: 220 g
Valmistajan tuotetiedot: Prospec on kevyt ja pehmeä kenkä, jonka pohjallisessa on erityinen käännöstuki, niin että kenkä sopii erityisesti tanssiin ja voimisteluun. Kenkä on nahkaa ja kantapäässä on EVA-tuki. Pienikokoinen kenkä, josta kannattaa valita 1-2 numeroa tavallista suurempi kenkä.
Testaajien arviot: Erittäin pehmeä ja kevyt kenkä. Päällinen on nahkaa, mutta mielipiteet hengittävyydestä jakautuivat: toiset pitivät sitä hyvänä, toiset huonona. Prospec on miellyttävä treenikenkä, ja tasainen pohja antaa hyvän tuntuman lattiaan. iskunvaimennusta ei ole, mutta liikkumavapaus on hyvä. Sopii hyvin potkunyrkkeilyyn ja tanssiin, sillä varpaat on suojattu hyvin.
Testaajien kommentit:
”Tasapohjainen kenkä, jonka pohja on ohut, joten tuntuma alustaan on hyvä.”
”Melkein kuin ei olisi kenkiä ollutkaan.”
Kokonaisarvostelu: 3,5
Miellyttävä, kevyt ja pehmeä kenkä, jossa tuntuma alustaan on hyvä. Hengittävyys ei ole kovin hyvä, eikä iskunvaimennusta ole lainkaan.