Palaako vatsasta rasvaa, kun treenaan vatsalihaksia?

Usein kuulee sanottavan, että sikspäkki hankitaan keittiössä. Se on siinä mielessä totta, että jos haluaa selvästi erottuvat vatsalihakset, kaikkein tärkeintä on oikeanlainen ruoka. Mutta tietenkään lihakset eivät kehity ilman treeniä!

Nainen treenaa vatsalihaksia

Tuskailetko monta kertaa viikossa vatsalihasliikkeiden parissa, mutta vatsalihakset eivät silti erotu yhtään selvemmin kuin ennenkään? Sille on syynsä.

Usein sanotaan, että sikspäkki syntyy keittiössä, ja se pitää osin paikkansa. Selvästi erottuvat vatsalihakset vaativat nimittäin todella alhaisen rasvaprosentin, eli naisilla alle 20, ja sen, että vatsaan ei ole kertynyt rasvaa.

Pyykkilautavatsa vaatii kovaa vatsalihastreeniä, mutta jos lihasten päällä on rasvakerros, lihaksia ei pysty erottamaan päällepäin. Siksi kannattaa keskittyä polttamaan rasvaa vatsasta. Se käy helpoimmin muilla treeneillä kuin vatsalihastreenillä.

Näin poltat rasvaa vatsasta

Rasvan määrä riippuu ennen kaikkea ruokavaliosta, mutta myös geeneillä on vaikutusta. Siksi sikspäkki ei ole kaikkien ulottuvilla - mutta voit silti saada näkyviä tuloksia.

Eräs tapa polttaa rasvaa on treenata aamuisin. Tee treeni aamulla ennen kuin olet syönyt aamiaista. Näin elimistö käyttää energiaksi kehon rasvavarastoja, koska muutakaan ei ole vielä saatavilla.

Itsensä nälkiinnyttäminen ei ole terveellistä, mukavaa tai tehokasta vatsarasvan poistamisessa. Yritä syödä 5-7 pientä ateriaa päivässä, jolloin rasvanpoltto pysyy tasaisesti käynnissä koko päivän.

Moni laihtumisesta haaveileva rääkkää itseään ylipitkillä juoksulenkeillä, mutta tulokset jäävät olemattomiksi. Vaihda ylipitkät lenkit intervalleihin ja korkeaintensiiviseen treeniin.