Verryttely ja venyttely on paikallaan myös rullaluistelussa

Notkeuden ja tekniikan kannalta notkeuden ja tekniikan kannalta reisi- ja pakaralihaksien venyttely on paikallaan myös rullaluistelijalle myös rullaluistelijalle.

Rullaluistelu ei ole nivelille ja jänteille niin rasittavaa kuin juoksu, joten venyttelyllä ei ole siinä mielessä niin suurta merkitystä kuin juoksussa, mutta notkeuden ja tekniikan kannalta reisi- ja pakaralihaksien venyttely on paikallaan myös rullaluistelijalle. Rullaluistelulenkin alussa on hyvä lämmitellä 10 - 15 minuuttia luistelemalla rauhalliseen tahtiin.

Reisien sisäsyrjät

Seiso leveässä haara-asennossa ja taivuta vartalo alas kohti nilkkaa. Pidä venytys noin 10 - 20 sekuntia. Tee liike toiselle puolelle. Toista harjoitus kolme kertaa.

Pakarat

Istu lattialle ja nosta oikea jalkaterä vasemman polven yli. Ota oikeasta polvesta kiinni molemmilla käsillä, ja vedä sitä vinosti vasemmalle ja vartaloa kohti niin, että venytys tuntuu oikeassa pakarassa. Pidä venytys noin 10 - 20 sekuntia. Tee liike toiselle puolelle. Toista harjoitus kolme kertaa.

Etureisien venytys

Ota tukea esimerkiksi seinästä. Seiso yhdellä jalalla ja taivuta toinen jalka taakse. Ota toisella kädellä kiinni jalkaterästä, ja vedä sitä kohti pakaraa niin, että tunnet venytyksen etureidessä. Pidä venytys noin 10 - 20 sekuntia. Tee liike toiselle puolelle. Toista harjoitus kolme kertaa.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background