5 välttämätöntä kroolivarustetta

- jotka antavat vauhtia ja tekevät uinnista hauskaa

1.

Uimalakki

Ei ole hauskaa, että hiukset liimautuvat kasvoihin, kun ui. Kloori ei myöskään tee hyvää hiuksille ja lisäksi ilman lakkia uiminen on epähygieenistä. Valitse mieluiten silikonilakki.

2. Pull buoy eli pullari

Monien aloittelijoiden on vaikea saada jalkoja pysymään lähellä veden pintaa. Pull buoy eli pullari (vaahtomuovityyny) auttaa pitämään jalat ylhäällä, vaikka et liikuta niitä, joten voit keskittyä täysillä käsivetojen harjoitteluun.

3.

Räpylät

Jos et ole tottunut uimaan kauan, se voi olla todella raskasta erityisesti jaloille. Räpylät ovat loistoväline, sillä sen lisäksi, että ne auttavat sinua eteenpäin, vaikkei voimaa paljon olisikaan, ne myös auttavat pitämään jalat ylhäällä.

4.

Uimalasit

Kroolatessa kasvojen on oltava vedessä. Jos silmiisi menee vettä, kun pidät ne auki veden alla, se häiritsee kroolaamiseen keskittymistä. Eikä kloorikaan tee hyvää silmille. Valitse uimalasit, jotka eivät ole liian tiukat nenän kohdalta, jotta et saa niiden kiristyksestä päänsärkyä.

5.

Uimalauta eli kickboard

Tekniikkaa harjoitellessa on usein hyvä erottaa eri ruumiinosat. Uimalauta auttaa, sillä voit pitää sitä toisella kädellä ja harjoitella vain toisella. Uimalaudasta on hyötyä myös, kun harjoittelet jalkapotkuja ja hengitystekniikkaa.

Michelle Kristensen, sertifioitu uimaopettaja