Painonhallintaa kuukautiskierron mukaan

Makeanhimo saattaa iskeä kausittain, kun toisinaan taas laihduttaminen sujuu helpommin.

Vaihtelu voi johtua kuukautiskierrosta. Tutkimusten mukaan ruokahalu ja liikunnan hoikentavan vaikutuksen teho vaihtelevat kierron eri vaiheissa. Ruokavalion ja treeni kannattaakin suunnitella kuukautiskierron mukaan.

KUUKAUTISKIERRON MUKAINEN LIIKUNTA- JA PAINONHALLINTAOHJELMA:

Kuukautisvuodon aikana
(päivät 1 - 4):

Syö päivässä noin 400 kaloria vähemmän kun kulutat.
Harrasta kevyttä aerobista liikuntaa, kuten reipasta kävelyä tai työmatkapyöräilyä. Syö proteiinia normaalisti eli 15 % päivän energiatarpeesta.

Vuodon päättymisestä munasolun irtoamiseen
(päivät 5 - 15):

Syö noin 800 kaloria vähemmän kun kulutat. Harrasta lihaskuntoharjoittelua ja täydennä sitä kevyellä aerobisella liikunnalla. Nosta proteiininmäärä 25 prosenttiin päivän energiansaannista ja vähennä hiilihydraattien osuutta.

Munansolun irtoamisesta kuukautisia edeltävään vaiheeseen (päivät 16 - 23):

Jatka kevyen aerobisden liikunnan harrastamista ja pidä energiansaanti edellisen jakson tasolla. Vähennä hieman lihaskuntoharjoittelun määrää. Laske proteiinin osuus 20 prosenttiin päivän energiatarpeesta.

Kuukautisten edellä
(päivät 24 - 28):

Syö noin 200 kaloria vähemmän kuin kulutat. Nosta aerobisen harjoittelun tehoa ja laske lihaskuntoharjoittelun teho kevyeen. Nauti proteiinia 15 % päivittäisestä energiantarpeesta.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background