Hyödynnä valoisa aika

Valoisina kesäiltoina ei pitäisi olla vaikeaa saada liikuttua suositeltua puolta tuntia päivässä.

Valoisien iltojen hyödyt

Talvella voi olla vaikeaa saada liikutuksi edes suositeltua 30 minuuttia päivässä, sillä lumi ja loska nitistävät helposti ainakin ulkoilumotivaation. Monet yrittävätkin kompensoida liikuntakertojen vähäisyyttä kuntoilemalla pidempään kerralla. Se on tietysti paljon terveellisempi vaihtoehto kuin jättää kokonaan treenaamatta.

Lukemattomat tutkimukset vahvistavat, että päivittäinen fyysinen aktiivisuus on yksi terveydelle tärkeimmistä tekijöistä. Naisten riski saada aivoinfarkti miltei puolittuu liikkumalla säännölllisesti. Päivittäinen liikunta voi myös ehkäistä mm. rintasyöpää, diabetesta, verenpaineen kohoamista, masennusta, dementiaa ja liikapainoa.

Yksi viisaimmista keinoista lisätä liikuntaa on muuttaa passiiviset paikasta toiseen matkustamiset aktiiviseksi treeniajaksi. Polkaise töihin pyörällä bussissa tai autossa istumisen sijaan. Jos asut kaukana työpaikastasi, voit pyöräillä osan matkaa. Näin sinun ei tarvitse tuhlata aikaa tunkkaisissa busseissa tai stressaantua ruuhkaliikenteessä. Samalla saat päivittäisen liikunta-annoksesi. Toinen fiksu keino lisätä päivittäistä liikuntaa on kävelylenkkeily. Voit tehdä kävelylenkin milloin ja missä vain. Kävelylenkki on oiva tilaisuus parantaa maailmaa rakkaan, ystävän, sukulaisen tai tuttavan kanssa, johon olet muuten pitänyt liian vähän yhteyttä.

Kävellessä vauhtiero ei ole niin suuri kuin juostessa, joten yhteinen taival onnistuu ongelmitta. Järkevä vauhti, jossa syke on jo tuntuva, tuottaa myös hyvät liikunnalliset tulokset. Kävelemällä viisi kilometriä voi polttaa jokseenkin yhtä paljon kaloreita kuin juoksemalla saman matkan. Kävellen lenkkiin menee vain enemmän aikaa.