Tanssi kunto korkealle

Tanssin suosio on kasvanut räjähdysmäisesti ja kuntoilijoille suunnattuja tanssillisia ryhmäliikuntatunteja on tarjolla jo mahtava valikoima. Yhteistä niille kaikille on, että tunnit kiinteyttävät lihaksia, parantavat ryhtiä ja kohtentava aerobista kuntoa sekä vahvistavat keskivartalon lihaksia.

Esittelemme nyt uudet suosikkilajit, jotta voit löytää juuri itsellesi sopivat tunnit.

Tanssitreenin suosio vain kasvaa ja kuntoilijoille suunnattuja tanssillisia ryhmäliikuntatunteja syntyy koko ajan uusia, kuten tankotanssi, ballet carre, funk. Fyysisen kunnon kohentaminen on kuitenkin monille vain lisäbonus tanssin ilon kylkiäisenä.

Tanssitreenin vaikutukset

  • Tanssiessa koko keho saa monipuolista treeniä. Suunnanvaihdokset ja taivutukset parantavat liikkuvuutta ja vahvistavat niveliä tukevia lihaksia.
  • Tanssi on oman kehon painoa kannattelevaa luuliikuntaa, joka ehkäisee luiden haurastumista.
  • Tanssiminen kehittää ketteryyttä ja tasapainoa sekä kykyä siirtyä nopeasti liikkeestä toiseen.
  • Tanssiminen parantaa keskittymiskykyä, sillä tanssiessa on keskityttävä koordinoimaan vartalon liikkeitä ja haastettava keho yhä uusiin ja erilaisiin liikkeisiin ja askelsarjoihin.
  • Tanssiminen vahvistaa kehon ja mielen yhteyttä, sillä tanssiessa on koko ajan tarkkailtava vartalon asentoja ja liikkeitä sekä sitä, miten liikkeet istuvat musiikkiin.
  • Tanssiminen kohottaa sykettä ja tekee hyvää verenkierrolle.

Lue funk-, ballet care- ja tankotanssitunneista sivun lopun linkeistä