Miksi lankku sattuu selkään?

Työpaikallani olemme sopineet, että teemme joka päivä kolmen minuutin ajan lankkua. Minua liike sattuu ristiselkään. Mitä teen väärin?

Vastaus

Syntyykö kipu liikkeen aikana vai vasta jälkeenpäin. Lihakset kipeytyvät vaativan harjoituksen jälkeen, mutta kipua ei saisi koskaan tuntua itse harjoituksen aikana.

24 lankkuliikkeen muunnelmaa täältä

Alaselän kivut lankun aikana ovat merkki siitä, että et tree liikettä oikein. Lankku on yksinkertainen liike, mutta oikea asento on vaikea pitää, kun alkaa väsyä. Alussa jaksaa jännittää vatsalihakset ja lantionpohjan ja pitää keskivartalonsa suorana, mutta sekuntien edetessä lantiota ei tahda jaksaa pitää paikallaan, mikä lisää lantionikamiin kohdistuvaa painetta ja aiheuttaa kipua. Ratkaisuna on lopettaa heti, kun latiota ei jaksa enää pitää paikallaan. Jos näin käy jo minuutin kuluttua, pidä pieni tauko ja aloita liike uudelleen. Kun jatkat sinnikkäästi, ja lihakset vahvistuvat, jaksat olla koko 3 minuuttia lankussa ilman kipua.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background