Miksi lankku sattuu selkään?

Työpaikallani olemme sopineet, että teemme joka päivä kolmen minuutin ajan lankkua. Minua liike sattuu ristiselkään. Mitä teen väärin?

Vastaus

Syntyykö kipu liikkeen aikana vai vasta jälkeenpäin. Lihakset kipeytyvät vaativan harjoituksen jälkeen, mutta kipua ei saisi koskaan tuntua itse harjoituksen aikana.

24 lankkuliikkeen muunnelmaa täältä

Alaselän kivut lankun aikana ovat merkki siitä, että et tree liikettä oikein. Lankku on yksinkertainen liike, mutta oikea asento on vaikea pitää, kun alkaa väsyä. Alussa jaksaa jännittää vatsalihakset ja lantionpohjan ja pitää keskivartalonsa suorana, mutta sekuntien edetessä lantiota ei tahda jaksaa pitää paikallaan, mikä lisää lantionikamiin kohdistuvaa painetta ja aiheuttaa kipua. Ratkaisuna on lopettaa heti, kun latiota ei jaksa enää pitää paikallaan. Jos näin käy jo minuutin kuluttua, pidä pieni tauko ja aloita liike uudelleen. Kun jatkat sinnikkäästi, ja lihakset vahvistuvat, jaksat olla koko 3 minuuttia lankussa ilman kipua.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background