Zumban menestystarina

Yli 12 miljoonaa ihmistä 125 maassa zumbaa, mutta mistä ja kuinka trendi sai alkunsa?

Zumba ei itse asiassa ole mikään uusi keksintö. Noin 10 vuotta sitten kolumbialainen aerobic-ohjaaja ja Shakiran koreografi Beto Perez lähti vetämään tanssituntia, mutta unohti ottaa mukaansa tunnin vakiomusiikin.

Hän nappasi mukaansa autossa kuuntelemaansa musiikkia ja ohjasi tunnin improvisoiden ja merengue-, salsa-, flamenco- ja calypsorytmien tahtiin. Tunti, josta hän odotti täyttä fiaskoa, olikin alku aikamme nopeimmin leviävälle fitness-villitykselle!

Perez huomasi tunnin osallistujien innostuksesta, että hän oli tullut keksineeksi menestyskonseptin. Vuonna 2001 hän käynnisti Alberto Perlmanin ja Alberto Aghionin kanssa Zumba Fitness LLC:n.

Idea poiki myös nettikaupan, jonka liikevaihto on miljoonia ja josta on myyty jo yli kolme miljonaa DVD:tä, zumbavaatteita ja -kenkiä.

Maailmanlaajuisesti Zumbatunteja ohjaa jo 20 000 koulutettua ohjaajaa.

Alberto Perlman selittää Zumba-tuoteperheen suosiota näin:

– Teimme kuntoilusta hauskanpitoa. Zumba rikkoo perinteisiä fitness-maailman sääntöjä esimerkiksi siten, että käytämme musiikkia sen alkuperäisessä muodossaan emmekä muokkaa sen tempoa sopimaan tiettyihin askelsarjoihin.

Zumba on trendilistalla myös vuonna 2012

Arvostettu lääketieteellinen julkaisu American College of Sports Medicine kertoo, että Zumba jatkaa trendien aallonharjalla myös vuonna 2012. Tuhansista kuntoilualan asiantuntijoista koostuva joukko ennustaa, että konsepti tulee olemaan maailman yhdeksänneksi suosituin liikuntamuoto tänä vuonna.

Suosion jatkuvaa kasvua selitetään sillä, että Zumba kehittyy, ja uusia tyylejä syntyy koko ajan.

Tutustu Zumban uusiin muotoihin