Puolitoista minuuttia nopeammin luulon voimalla

Supervedeksi uskotun juoman lumevaikutus paransi juoksijoiden aikaa viidellä kilometrillä 83 sekuntia.

JUOKSU

Ajattele, jos voisit juosta viiden kilometrin matkan puolitoista minuuttia nopeammin ilman lisätreeniä. Kuulostaako uskomattomalta? Se on täysin mahdollista, kun saa itsensä uskomaan siihen.

Yhdysvaltalaistutkimuksessa 32 koehenkilölle esiteltiin upouusi supervesi, jonka väitettiin sisältävän tavallista enemmän happea. Koehenkilöiden suoritukset mitattiin viiden kilometrin juoksumatkalla, jonka aikana he joivat joko tavallista tai supervettä.

Suuntaus oli selvä: 27 eli 84 % koehenkilöistä juoksi nopeammin juotuaan supervettä. Keskimäärin tulos oli 83 sekuntia parempi viidellä kilometrillä.

Syke, veren happisisältö ja muut mitatut arvot pysyivät muuttumattomina. Tutkijoiden mukaan nopeammat ajat voivat näin ollen olla lumevaikutuksen ansiota.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background