Hoikistu spurteilla

Ujuta treeniviikkosi hoikistavia, lihaksia kasvattavia pyrähdyksiä, joilla rasvanpoltto tehostuu ja insuliiniherkkyys kasvaa.

Pyrähdykset kuluttavat hurjasti rasvaa, eikä treeniin kulu tuhottomasti aikaa.

Miksi pyrähdykset hoikistavat?

  • Elimistö kärsii rankan spurtin jälkeen happivelasta, joka sen täytyy korjata. Tämä saa aikaan jälkikulutuksen (englanniksi EPOC, excess post-exercise oxygen consumption). Elimistö kuluttaa jälkikulutuksessa rasvaa, ja rasvanpoltto voi nousta spurttien jälkeen kolminkertaiseksi keskitempoiseen treeniin verrattuna.5 rasvanpolttoa tehostavaa pyrähdystreeniä
  • Useat tutkimukset osoittavat, että insuliiniherkkyys kasvaa spurtteja juoksemalla. Tällöin kehon tarvitsee tuottaa vain vähän insuliinia verensokerin pitämiseksi tasaisena. Tästä voi olla apua myös painonhallinnassa, sillä insuliinin epäillään olevan yksi rasvaa soluihin sitovista tekijöistä.
  • Rankat pyrähdykset kasvattavat lihasmassaa. Lihaksikkaan kehon aineenvaihdunta on vilkasta, sillä lihakset kuluttavat levossakin enemmän energiaa kuin rasvakudos.
  • Spurtit karistavat tehokkaasti vatsan rasvaa. Tämän oletetaan johtuvan siitä, että keskitempoinen treeni saa kehon erittämään stressihormoni kortisolia, joka lisää rasvan kertymistä vatsaan. Pyrähdykset eivät vaikuttaisi nostavan kortisolitasoa, mutta asiaa tutkitaan edelleen.
  • Keskitempoinen treeni lisää ruokahalua, pyrähdysharjoittelu sen sijaan hillitsee sitä.
  • Pyrähdystreenit kohentavat selvästi sekä lihaskuntoa että kestävyyttä, joten muustakin harjoittelusta tulee tehokkaampaa.