5 hyvää syytä joogata

Jooga on niin liikuntakeskusten kuin kansanopistojenkin kestosuosikki vuodesta toiseen – ja monesta hyvästä syystä. Mutta miten jooga oikeasti vaikuttaa? Listasimme viisi joogan tutkitusti todettua hyötyä.

Soturi-asana vahvistaa jalka-, rinta- ja hartialihaksia ja koettelee myös kestävyyttä.

© Colourbox

1. Voimaa ja liikkuvuutta kehoon

Monet joogalajit kehittävät sekä lihasvoimaa että notkeutta. Dynaamisimmat joogalajit, kuten astanga, nostavat myös hien pintaan ja kehittävät kestävyyskuntoa.

2. Parempi ryhti

Jooga aktivoi ja vahvistaa keskivartalon lihaksia, ja vakaa keskivartalon "korsetti" auttaa puolestaan pitämään yllä hyvää ryhtiä. Harjoitteet auttavat myös lievittämään jännityksiä esimerkiksi selässä ja niskassa ja helpottamaan näin istumatyössä syntyviä lihaskiristyksiä.

3. Vähemmän stressiä ja ahdistusta

Joogaan kuuluva tietoinen hengitys auttaa keskittymään harjoituksessa nykyhetkeen. Jooga auttaa näin rauhoittamaan mieltä ja lievittämään stressiä, ahdistusta ja masennusta. Joogan on todettu vaikuttavan myös rauhoittumisesta ja palautumisesta vastaavan parasympaattisen hermoston toimintaan.

4. Matalampi verenpaine

Jooga voi laskea sykettä ja verenpainetta. Tietoinen, syvä hengitys rentouttaa ja rauhoittaa ja auttaa näin lievittämään stressiä ja sen oireita, ja verenpainetta alentavan vaikutuksen arvellaan myös liittyvän myös joogan autonomiseen hermostoon kohdistuviin vaikutuksiin.

5. Paremmat unet

Joogaharjoituksen jälkeen keho on saanut sopivasti sekä rasitusta että lempeää venytystä, ja olo on rauhallinen ja seesteinen. Näin unikin voi tulla helpommin, kun kehon ja mielen kierrokset ovat laskeneet ja olo on raukean rentoutunut.

LUE MYÖS: TESTISSÄ joogamatot – näin valitset itsellesi sopivan

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background