Vanupuikko pois korvasta

Puhdistatko sinäkin korvasi vanupuikolla? Lopeta HETI! Niistä on korvaparalle enemmän haittaa kuin hyötyä.

Nainen puhdistaa korvaansa vanupuikolla

Vanupuikot eivät todellakaan ole paras väline korvakäytävien puhdistamiseen.

© iStock

Vanupuikko ei ole korvan kaveri

Kuulokkeiden tai korvatulppien runsas käyttö voi lisätä vahaneritystä, mutta vanupuikko ei sovi korvavahan poistamiseen, koska se yleensä työntää vahaa syvemmälle. Vaha on korvan luonnollinen puhdistusmekanismi, joka kerää epäpuhtauksia ja karisee ulos kuivuttuaan. Jos vaha tukkii korvakäytävän, sen poistamiseen on helppoja ja turvallisia kotikonsteja: Muutama tippa oliiviöljyä tai glyseriiniä korvaan yöksi parin kolmen päivän ajan riittää yleensä pehmittämään vahan. Nopea apu on tiputtaa korvaan muutama tippa suolaliuosta, jossa on 1 tl suolaa ja 1 dl vettä ja antaa sen vaikuttaa muutama minuutti ja sitten valuttaa liuos ja vaha korvasta paperiin. Jos korvaan koskee, huimaa tai korvasta erittyy vuotoa, on syytä mennä lääkäriin.

Vinkki! Jos kotikonstit eivät tehoa korvavahaan, apteekeissa myydään korvavahan poistoon tarkoitettuja suihkeita ja tippoja.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background