Viisi vinkkiä työstressin torjuntaan

Ensimmäiset työpäivät voivat koetella lomalta palaajaa. Annamme vinkit pehmeämpään laskuun.

Nainen punaisessa paidassa työpöydän äärellä

Paluu sorvin ääreen ei ole aina herkkua

© iStock

Leppoisien lomapäivien ja kiireettömien aamujen vaihtuminen herätyskellon pirinään ja sähköpostien perkuuseen voi tuntua ylitsepääsemättömän kamalalta. Annamme viisi vinkkiä uupumuksen torjuntaan sorvin ääreen palaajille.

1. Auta muita

Lopeta itsesäälissä kieriskely heti alkuunsa ja nosta katse omasta navasta kohti kollegaa. Itseensä keskittyvillä työntekijöillä voi olla suurempi riski kokea uupumusta, joten avaa korvat työkaverin mietteille ja tarjoa tarvittaessa apuasi.

2. Ole lempeä itsellesi

Täydellisyyden tavoittelu, virheiden pelko ja alituinen hyväksynnän hakeminen voivat uuvuttaa uutterimmankin. Anna itsellesi armoa - mokia sattuu kaikille eikä omaa hyvinvointia kannata uhrata muiden miellyttämisen takia.

3. Tapaa ystäviä

Pitkän työpäivän jälkeen sohvannurkkaan käpertyminen voi tuntua loistoidealta, mutta koeta silti pakottaa itsesi ihmisten ilmoille. Sosiaalisuus - vaikkei ehkä juuri sillä hetkellä huvittaisi - on mitä parhain tapa torjua stressiä.

4. Kokeile myönteistä asennetta

Pessimistien elimistö tuottaa enemmän stressihormoneita, optimismi sen sijaan liitetään pienentyneeseen työperäisen stressin ja uupumuksen riskiin. Yritä nähdä asioiden valoisia puolia ja kokeile rohkeasti hymyilemistä mökötyksen sijaan.

5. Sitoudu siihen, mitä teet

Pohdi, mitkä ovat työssäsi sinulle aidosti tärkeitä tavoitteita, ja panosta sitten niihin täysin rinnoin. Vahva sitoutuminen omiin tavoitteisiin on hyvä ase stressiä vastaan silloin, kun työmotivaatio tulee sydämestä.

Lähde: huffingtonpost.com