Säännöllinen seksi parantaa muistia

Unohda sudokut ja ristikot, muistin parantamiseen on hauskempikin tapa!

Suuteleva pari vuoteessa

Jälleen hyvä syy lemmenleikkeihin

Seksi on hyväksi monella tapaa: se parantaa mielialaa, edistää terveyttä ja vahvistaa parisuhdetta. Kaiken muun hyvän lisäksi sen on nyt todettu myös parantavan muistia.

Montrealilaisen McGilin yliopiston tutkijat olivat selvittäneet säännöllisen seksielämän ja muistin yhteyttä naisilla. Tutkimukseen osallistui 78 naista, jotka olivat 18-29-vuotiaita. Naiset vastasivat kysymyksiin seksielämästään ja tekivät sen jälkeen muistitestejä, joissa piti painaa mieleen kasvoja sekä sanoja.

Seksi ja muisti

Tulokset osoittivat, että säännöllisesti seksiä harrastavat naiset pärjäsivät hyvin muistitesteissä, mutta parhaiten nimenomaan sanatestissä.

Tämä johtunee siitä, että sanojen muistamiseen vaikuttaa aivojen hippokampus, ja aiemman tutkimuksen perusteella seksi nimenomaan lisäisi hermosolujen muodostumista hippokampuksessa.

Muistin virkistykseksi kannattaakin muistaa lempiä kumppanin kanssa säännöllisesti, etenkin jos on syytä painaa mieleen uusia sanoja vaikkapa kieliä opetellessa.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background