Säännöllinen seksi parantaa muistia

Unohda sudokut ja ristikot, muistin parantamiseen on hauskempikin tapa!

Suuteleva pari vuoteessa

Jälleen hyvä syy lemmenleikkeihin

Seksi on hyväksi monella tapaa: se parantaa mielialaa, edistää terveyttä ja vahvistaa parisuhdetta. Kaiken muun hyvän lisäksi sen on nyt todettu myös parantavan muistia.

Montrealilaisen McGilin yliopiston tutkijat olivat selvittäneet säännöllisen seksielämän ja muistin yhteyttä naisilla. Tutkimukseen osallistui 78 naista, jotka olivat 18-29-vuotiaita. Naiset vastasivat kysymyksiin seksielämästään ja tekivät sen jälkeen muistitestejä, joissa piti painaa mieleen kasvoja sekä sanoja.

Seksi ja muisti

Tulokset osoittivat, että säännöllisesti seksiä harrastavat naiset pärjäsivät hyvin muistitesteissä, mutta parhaiten nimenomaan sanatestissä.

Tämä johtunee siitä, että sanojen muistamiseen vaikuttaa aivojen hippokampus, ja aiemman tutkimuksen perusteella seksi nimenomaan lisäisi hermosolujen muodostumista hippokampuksessa.

Muistin virkistykseksi kannattaakin muistaa lempiä kumppanin kanssa säännöllisesti, etenkin jos on syytä painaa mieleen uusia sanoja vaikkapa kieliä opetellessa.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background