Näin vaiennat kuorsaajan

Jopa moottorisahan volyymitasolle yltävä yöllinen kuorsauskonsertointi voi tehdä kuulijan suorastaan hulluksi. Alla vinkit kuorsaajalle.

Nainen ja kuorsaava mies

Tuttu juttu? Jos kaipaat öihin rauhaa ja hiljaisuutta, kuorsaajan voi toki nakata ulos makuuhuoneesta – tai näyttää hänelle nämä kuusi hyvää vinkkiä.

© Colourbox
 1. Älä käytä alkoholia tai unilääkkeitä
  Molemmat rentouttavat nielun alueen lihaksia, mikä edesauttaa kuorsaamista.
 2. Lopeta tupakointi
  Tupakointi - passiivinenkin - aiheuttaa nenän ja kurkun limakalvojen turvotusta. Kun nenä on tukkoinen, hengityskin on vaikeampaa nenän kautta.
 3. Pudota painoa
  Ylipainoisilla on usein ylähengitysteiden seinämiin varastoitunutta rasvaa, mikä ahtauttaa ilmateitä. Tällöin jo muutamankin liikakilon karistamisesta on selvästi hyötyä.
 4. Vältä selällään nukkumista
  Vanha hyvä konsti on kiinnittää tennispallo yöasun selkäpuolelle, jolloin selällään nukkuminen ei onnistu. Kuorsaajille on myös kehitetty tyynyjä, jotka helpottavat kylkinukkumista.
 5. Nosta päänalusta
  Kun sängyn päätyä nostetaan niin, että pää on maatessa jalkoja korkeammalla, hengittäminen voi helpottua.
 6. Jos ei muu auta...
  Kokeile kuorsauskiskoa, joka tuo alaleukaa eteenpäin, jolloin hengitystiet pysyvät paremmin auki. Jotkut saavat helpotusta myös nenäteipistä, joka voi helpottaa nenän kautta hengittämistä.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

 • 10–30 min treenivideot
 • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
 • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
 • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background