Näin selfieiden selailu voi vaikuttaa katsojaan

Facebookissa ja instagramissa vilisevien selfieiden katselu ei välttämättä ole katsojalle aina hyväksi.

Nainen katselee kahvillassa kännykkäänsä surullisen näköisenä

Käytkö kurkkimassa uusimpia some-postauksia tämän tästä? Pieni paussi voisi tehdä poikaa.

© iStock

Somessa ei voi välttyä selfieieltä. Milloin ollaan treenaamassa, milloin lepäillään rannalla bikineissä tai ollaan muuten vain tekemässä jotain ihanaa tai nauttimassa elämästä täysillä. Ei ihme, jos oma elämä tuntuu moisen rinnalla valjulta.

Yhdysvaltalaisen Penn State -yliopiston tutkijaryhmä on nyt todennut saman ilmiön: muiden ja omien selfieiden katselu heikentää itsetuntoa ja vähentää tyytyväisyyttä omaan elämään.

Täydellinen elämä

Omien kuvien julkaisun ja muiden kuvista tykkäämisen vaikutuksia on tutkittu jo aiemmin, mutta tutkijat keskittyivät nyt yksinomaan kuvien katselun vaikutuksiin.

– Ihmiset julkaisevat pääsääntöisesti kuvia, joissa heillä on hauskaa, ja se voi saada kuvien katsojat tuntemaan, ettei heidän oma elämänsä ole yhtä hienoa kuin muiden, toteaa tutkijaryhmä jäsen Ruoxu Wang ScienceDaily-verkkojulkaisulle.

Hieman yllättäen ne osallistujat, jotka halusivat vaikuttaa suosituilta, olivat herkempiä selfieiden katselulle - heidän itsetuntoaan se itse asiassa vahvisti.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background