Näin niität suosiota sosiaalisissa tilanteissa

Ulkonäöllä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, kenen seuraan ihmiset mieluiten hakeutuvat. Annamme viisi vinkkiä, joilla teet itsestäsi vastustamattoman.

Hymyileviä naisia

Jokainen tunnistaa sen tyypin, josta kaikki pitävät ja joka huokuu itsevarmuutta ja viehätysvoimaa ja samalla vastustamatonta lämpöä. Tällaiseksi ihmiseksi voi opetella, jos oma charmi on laimeampaa laatua. Alla viisi vinkkiä.

1. Käy juttusille

Ihmiset puhuvat yleensä mielellään itsestään ja ilahtuvat, kun joku on kiinnostunut heidän kuulumisistaan. Tällöin myös kuunteleva osapuoli jää mieleen ihmisenä, jonka seuraan halutaan hakeutua toistekin. Ei siis kannata aliarvioida smalltalkia - se on hyvää harjoitusta toisten kuuntelemisesta.

LUE MYÖS: Testi: Oletko introvertti vai ekstrovertti?

2. Hymyile!

Helpoin tapa herättää myönteistä huomiota on hymyily, sillä iloisen oloisesta ihmisestä on vaikea olla pitämättä. Tiputa siis hartiat korvista ja väläytä lämmin hymy - tartutat sen luultavasti muihinkin.

3. Liiku

Liikunnan harrastaminen toki näkyy ulospäin sporttisena olemuksena ja auttaa näin lisäämään myös itsevarmuutta, mutta treenaaminen vapauttaa lisäksi mielihyvähormoneja elimistössä ja tekee näin olon rennommaksi ja luonnostaan iloisemmaksi. Tällöin tämä myönteinen energia ja itseluottamus säteilee vastustamattomasti koko ihmisestä.

4. Suorista ryhti

Viehätysvoimaiset ihmiset eivät luimuile nurkissa tai hiivi seiniä pitkin. Suorista siis selkä ja nosta pää sen jatkeeksi. Kun arvostat itse itseäsi, muutkin näkevät arvosi.

5. Viljele kohteliaisuuksia

Ihmiset pitävät kohteliaisuuksista, koska kokevat niitä vastaanottaessaan tulleensa nähdyksi ja huomioiduksi myönteisellä tavalla. Näin myös kohteliaisuuden lausuja vaikuttaa heidän silmissään viehättävämmältä. Kehu siis rohkeasti aina, kun aihetta on, mutta älä kuitenkaan sorru makeiluun, sillä kun on taas aivan päinvastainen vaikutus.