Hyvänyönsuukolla helpommin höyhensaarille

Hyvänyönsuukko on herttainen ele, joka lämmittää mieltä, mutta pusuttelu voi myös edistää hyvinvointia.

Suukottelu on tärkeää, etenkin iltaisin, kun köllähdetään kumppanin viereen yöunille.

Brittiläisen kyselytutkimuksen mukaan hyvänyönsuukko voi nimittäin parantaa unen laatua. Jopa 70 prosenttia vastaajista ilmoitti, että he nukkuvat paremmin niinä öinä, joina kumppania on suukotettu ennen unten maille vaipumista.

Saat upean Kari Traa -treenipaidan + 4 nroa KUNTO PLUS -lehteä VAIN 24,90 € Napsauta tästä >>

Uniterapeutti Nerina Ramlakhan kertoo, että kumppanin suukottaminen päivän päätteeksi on ehdottoman tärkeää myös kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta.

Oman rakkaan suuteleminen ennen nukahtamista lievittää hektisen päivän aiheuttamaa stressiä, sillä suukottelu vähentää stressihormoni kortisolin eritystä ja lisää mielialaan vaikuttavan välittäjäaineen serotoniinin määrää aivoissa. Suutelulla on siis vastaavia terveysvaikutuksia kuin meditoinnilla, joten sen myötä kelpaa käydä levolle.

Tutkimuksesta kävi myös ilmi, että ihmisten yöunia häiritsivät eniten jälkikasvun heräily, lemmikkieläinten yölliset touhut ja kumppanin kuorsaus.

Lähde: Daily Express

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background