Hyvänyönsuukolla helpommin höyhensaarille

Hyvänyönsuukko on herttainen ele, joka lämmittää mieltä, mutta pusuttelu voi myös edistää hyvinvointia.

Suukottelu on tärkeää, etenkin iltaisin, kun köllähdetään kumppanin viereen yöunille.

Brittiläisen kyselytutkimuksen mukaan hyvänyönsuukko voi nimittäin parantaa unen laatua. Jopa 70 prosenttia vastaajista ilmoitti, että he nukkuvat paremmin niinä öinä, joina kumppania on suukotettu ennen unten maille vaipumista.

Saat upean Kari Traa -treenipaidan + 4 nroa KUNTO PLUS -lehteä VAIN 24,90 € Napsauta tästä >>

Uniterapeutti Nerina Ramlakhan kertoo, että kumppanin suukottaminen päivän päätteeksi on ehdottoman tärkeää myös kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta.

Oman rakkaan suuteleminen ennen nukahtamista lievittää hektisen päivän aiheuttamaa stressiä, sillä suukottelu vähentää stressihormoni kortisolin eritystä ja lisää mielialaan vaikuttavan välittäjäaineen serotoniinin määrää aivoissa. Suutelulla on siis vastaavia terveysvaikutuksia kuin meditoinnilla, joten sen myötä kelpaa käydä levolle.

Tutkimuksesta kävi myös ilmi, että ihmisten yöunia häiritsivät eniten jälkikasvun heräily, lemmikkieläinten yölliset touhut ja kumppanin kuorsaus.

Lähde: Daily Express

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background