Terveellisempi huominen: 5 asiaa, jotka voit tehdä jo tänään

Etkö saa noudatettua terveellisiä elämäntapoja? Viiden kätevän vinkin avulla voit jo tänään tehdä valintoja, joista keho kiittää huomenna!

Terveellinen lounasboksi

Hyvä suunnittelu auttaa noudattamaan terveellisiä elämäntapoja. Voit esimerkiksi valmistaa lounaan etukäteen, niin tiedät, paljonko energiaa saat.

© iStock

"Huomenna alan noudattaa terveellisempiä elämäntapoja." Moni meistä varmasti tunnistaa tämän usein päähän putkahtavan ajatuksen.

Mutta miksi odottaa huomiseen, kun noudattamalla muutamaa yksinkertaista neuvoa voit ottaa askeleen kohti terveellisempää elämää jo tänään!

Tärkeintä on suunnitelmallisuus. Huolehdi näistä viidestä asiasta jo tänään, niin keho kiittää sinua huomenna.

1. Tee eväät mukaan töihin

Kun otat omat eväät mukaan töihin, säästät rahaa ja todennäköisesti tulet syöneeksi vähemmän kaloreita, koska voit itse päättää jo tänään, mitä syöt huomenna.

2. Laita herätyskello soimaan tuntia aikaisemmin

Kun heräät tuntia aiemmin, ehdit syödä kotona kunnollisen aamiaisen sen sijaan, että nappaat työmatkalla mukaasi jotain epäterveellistä. Ehkä ehdit jopa pyöräillä töihin.

3. Annostele naposteltavat

Olipa sinulla kotona kulhossa tarjolla pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä, annostele ne valmiiksi äläkä laita koko pussia kerralla tarjolle. Muuten käy niin, että olet syönyt puoli pussia ennen kuin olet kunnolla ehtinyt sohvannurkkaan löhöämään!

4. Nauti ruuasta

Syö tietoisesti hitaammin. Se lisää kylläisyydentunnetta, koska kylläisyyshormonia vapautuu nopeammin silloin, kun syö hitaasti.

5. Juo lasi vettä

Hyvin nesteytetty elimistö voi paremmin. Tiesitkö muuten, että jano voi joskus tuntua samalta kuin nälkä? Mieti sitä seuraavan kerran, kun tuntuu, että on pakko syödä jotakin.