Miten saan pidettyä töissä kunnon tauon?

Seuraavassa asiantuntijoidemme vinkkejä siihen, miten saat tauoista kaiken irti.

Kysymys:

Pidän pieniä taukoja työtehtävistä selaillen Facebookia tai tekstaillen ystävilleni. Irtaudunko töistä kunnolla tällä tavoin?

Vastaus:

Kunnon tauon saat pidettyä vasta, kun irrotat sormesi näppäimiltä
– niin tietokoneelta kuin puhelimeltakin. Vaikka tuntuukin, että rentoudut selatessasi Facebookia, Instagramia, sähköpostia tai tekstiviestejä, aivosi käyvät silloin kuitenkin täyttä höyryä. Tällöin kyseessä ei ole kunnollinen tauko.

Kaikkein tärkeintä on pitää taukoa kaikesta. Pidä 5–10 minuutin tauko jokaista puoltatoista työtuntia kohti, myös silloin, kun tuntuu, ettei sinulla ole aikaa. Tauko on hyödyksi. Olet luovempi, koska tauko käynnistää uusia ajatuksia, saat uusia virikkeitä ja uutta energiaa. Näin olet kaiken kaikkiaan tehokkaampi.
Seuraavassa on vinkkejä, joiden avulla voit pitää kunnollisen tauon.

5 vinkkiä taukoihin:

  1. Käytä meditaatiota. Katso ulos ikkunasta, tarkkaile autoja kadulla tai tuulta puunlatvoissa, tai kuuntele kuulokkeilla musiikkia tai lyhyt meditaatio.
  2. Liiku hieman. Jos istut ja teet töitä aivoillasi, toimi päinvastoin tauolla: käytä kehoasi. Kävele, kanna laatikko kellariin, tee voimisteluliikkeitä tai mene keittiöön ja nauti kuppi kahvia.
  3. Puhu työkaveri mukaan uuteen taukosysteemiin. Voitte kannustaa toisianne ja parantaa maailmaa.
  4. Jos aikataulutetut tauot ovat sinulle vaikeita, nosta vesilasi keittiöön ja nouse paikaltasi aina, kun olet janoinen.
  5. Tee yksi asia kerrallaan – niin tauoilla kuin töitä tehdessäsi. Aivot stressaantuvat, kun teet eri asioita yhtä aikaa.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background