Ensimmäinen työpaikka vaikuttaa terveyteen

Sillä, kuinka tyytyväinen on parikymppisenä työpaikkaansa, voi olla merkitystä tulevan terveyden kannalta.

Nainen istuu pöydän ympärillä kollegoiden kanssa

Terveyden kannalta ensimmäisellä työllä on merkitystä.

© iStock

Muistatko vielä, millaista oli olla nuori, kokematon ja ensimmäisessä työpaikassa? Piti näyttää, että on työpaikan arvoinen ja samalla yrittää oppia mahdollisimman paljon tulevaa uraa ajatellen. Mutta uraakin tärkeämpää olisi ollut miettiä, olitko tyytyväinen työpaikkaasi. Uuden tutkimuksen mukaan sillä, että on parikymppisenä tyytyväinen työhönsä, voi olla suuri vaikutus terveyteen vielä nelikymppisenäkin.

Vaikutukset eivät rajoitu vain mielenterveyteen

Ohion yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa tutkittiin yli 6 000 pari-kolmekymppisen tyytyväisyyttä nykyiseen työhönsä. Osallistujien terveyttä seurattiin nelikymppiseksi asti. Tulosten mukaan tyytyväisyydellä työpaikkaan parikymppisenä oli yhteys myöhempiin uniongelmiin, fyysisiin sairauksiin kuten selkäkipuihin ja toistuvaan flunssaan sekä mielenterveysongelmiin. Tyytymättömyyden syitä olivat esimerkiksi huono ilmapiiri työpaikalla, itsenäisyyden puute työssä ja riittävien haasteiden puuttuminen.

Olenko riittävän tyytyväinen?

Nyt saatat miettiä, oletko riittävän tyytyväinen nykyiseen työhösi, koska yhtenä päivänä viime viikolla olisit mieluummin jäänyt kotiin. Ei kannata vetää liian hätäisiä johtopäätöksiä. Jos tyytymättömyyden tunne kuitenkin jatkuu pidempään, voisit ehkä miettiä omaa työtilannettasi ja uraasi.

Lähde: shape.com

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background