5 vinkkiä: näin huolehdit nestetasapainosta kesäkuumalla

Helteisinä kesäpäivinä on tärkeää juoda runsain mitoin vettä, jotta ajatus luistaa eikä kuumuus vie jalkoja alta. Näiden vinkkien avulla on helppo ylläpitää nestetasapainoa, kun aurinko porottaa täydeltä taivaalta.

Nainen punaisessa topissa nainen juo vettä

Kesäkuumalla kannattaa kiinnittää huomiota riittävään nesteensaantiin.

© iStock

1. Mausta vesi maistuvammaksi

Jos pelkän hanaveden kittaaminen ei erityisemmin houkuttele, vettä voi maustaa tuorepuristetulla appelsiinimehulla, marjoilla, murskatuilla mintunlehdillä tai muilla tuoreilla yrteillä.

2. Pane sovellus muistuttamaan

Älypuhelimelle ja tietokoneelle on saatavilla lukuisia sovelluksia, joilla voi seurata nesteensaantia ja jotka kehottavat juomaan tasaisin väliajoin.

3. Panosta juomapulloon

Kun juomapullo on jatkuvasti käden ulottuvilla, vettä tulee helposti hörpittyä tavallista tiuhemmin. Pullon kylkeen voi merkitä, kuinka paljon esimerkiksi ennen lounastaukoa pitäisi olla juotuna.

4. Nauti nestepitoista ruokaa

Jos suositusten mukaisen nestemäärän litkiminen tekee tiukkaa, voi napostella runsaasti nestettä sisältäviä ruoka-aineita, kuten kurkkua, salaattia ja melonia.

5. Tarkkaile virtsaa

Aamun ensimmäistä lirautusta lukuun ottamatta virtsan pitäisi olla vaaleankeltaista tai miltei väritöntä. Voimakas, tumma väri voi kertoa nestevajeesta.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background