5 vinkkiä: näin huolehdit nestetasapainosta kesäkuumalla

Helteisinä kesäpäivinä on tärkeää juoda runsain mitoin vettä, jotta ajatus luistaa eikä kuumuus vie jalkoja alta. Näiden vinkkien avulla on helppo ylläpitää nestetasapainoa, kun aurinko porottaa täydeltä taivaalta.

Nainen punaisessa topissa nainen juo vettä

Kesäkuumalla kannattaa kiinnittää huomiota riittävään nesteensaantiin.

© iStock

1. Mausta vesi maistuvammaksi

Jos pelkän hanaveden kittaaminen ei erityisemmin houkuttele, vettä voi maustaa tuorepuristetulla appelsiinimehulla, marjoilla, murskatuilla mintunlehdillä tai muilla tuoreilla yrteillä.

2. Pane sovellus muistuttamaan

Älypuhelimelle ja tietokoneelle on saatavilla lukuisia sovelluksia, joilla voi seurata nesteensaantia ja jotka kehottavat juomaan tasaisin väliajoin.

3. Panosta juomapulloon

Kun juomapullo on jatkuvasti käden ulottuvilla, vettä tulee helposti hörpittyä tavallista tiuhemmin. Pullon kylkeen voi merkitä, kuinka paljon esimerkiksi ennen lounastaukoa pitäisi olla juotuna.

4. Nauti nestepitoista ruokaa

Jos suositusten mukaisen nestemäärän litkiminen tekee tiukkaa, voi napostella runsaasti nestettä sisältäviä ruoka-aineita, kuten kurkkua, salaattia ja melonia.

5. Tarkkaile virtsaa

Aamun ensimmäistä lirautusta lukuun ottamatta virtsan pitäisi olla vaaleankeltaista tai miltei väritöntä. Voimakas, tumma väri voi kertoa nestevajeesta.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background